Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Férový obchod bude ve čtvrtek odpoledne v Březnici

12. 11. 2008 - PRAHA [Econnect]

Ve čtvrtek, 13. listopadu proběhne v Mateřském centru v Březnici seminář a dílna věnované tzv. férovému obchodu. Fair Trade zaručuje, že výrobky z exotických zemí, jako je např. káva nebo čokoláda, byly vyrobeny bez využití dětské práce a bez devastace životního prostředí. Součástí programu je ochutnávka férových výrobků a dílna na pečení férových sušenek.

Jako spotřebitelé můžeme svým nákupem podpořit výrobky, které vznikly dětskou prací a za devastace životního prostředí. Anebo si můžeme vybrat výrobky „Fair Trade“ (spravedlivého obchodu), za které dostane jejich producent spravedlivě zaplaceno a které podporují zásady udržitelného rozvoje. Co Fair Trade znamená a jak to ve Fair Trade chodí? Přijďte se dozvědět více o tomto alternativním obchodním partnerství!

Program začíná v 16 hodin a problematiku Fair Trade účastníkům přiblíží Tomáš Bílý ze Společnosti pro Fair Trade z Prahy. Vysvětlí, jaké jsou principy Férového obchodu a jak jeho výrobky poznáme. Od 18 do 19 hodin naváže Linda Klvaňová ze Zelené pumpy s tvořivou dílnou, ve které budeme péci tzv. férové sušenky, typickou sladkost vzniklou z férových surovin.

„Akce je určená široké veřejnosti, nejen maminkám, které jsou zvyklé do mateřského centra chodit. Všechny suroviny poskytneme zdarma, stejně jako vstupné je volné. Těšíme se, že návštěvníkům přiblížíme složitost výroby našich oblíbených exotických produktů v rozvojových zemích a nabídneme jim možnost, jak přispět k tomu, abychom my, občané vyspělých zemí, nepodporovali nerovnoměrné využívání přírodních zdrojů. Recept na férové sušenky ocení návštěvníci zejména teď, když se blíží vánoce,“ říká Linda Klvaňová, organizátorka akce.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz