Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Po patnácté se uskuteční den pro podlipnické kostely

29. 10. 2008 - LIPNICE N. SÁZAVOU [Econnect]

V sobotu 15. listopadu 2008 opět ožije podhradí středověkého hradu Lipnice na Havlíčkobrodsku. Občanské sdružení Přátelé podlipnických kostelů a farnost Lipnice nad Sázavou pořádají 15. den pro podlipnické kostely a s ním spojenou Svatomartinskou pouť v Dolním Městě.

Mezi jedenáctou a půl čtvrtou budou všechny tři gotické kostelíky - sv. Martina v Dolním Městě, sv. Markéty v Loukově a sv. Jiří v Řečici - otevřeny návštěvníkům k prohlídce. Kulturní program začíná ve 14 hodin v sále hostince U Muchů v Dolním Městě benefičním loutkovým představením pro malé i velké Lakomá Barka, které podle stejnojmenné pohádky Jana Wericha nastudoval divadelní spolek Spřáhlo (scénář a režie : Lucie Koryntová, scéna a loutky: Vojtěch Horálek, hudba: Hanuš Axmann). Od 16ti hodin bude v kostele sv. Martina sloužena slavná mše svatá ke cti sv. Martina. Hlavním celebrantem bude P. Gorazd Cetkovský O. Carm. Program 15. dne pro Podlipnické kostely zakončí posvícenská zábava, při které k tanci od 20ti hodin zahraje v sále hospody U Muchů skupina Expres.

Opravy kostelů a činnost občanského sdružení mohou návštěvníci Dne pro podlipnické kostely podpořit také zakoupením sady benefičních pohlednic „Polem to vem ke kostelu!“. Nedávno se do krajiny pod hradem Lipnicí vydalo několik mladých výtvarníků, kteří v týdenním plenéru zachycovali v kresbách a malbách Podlipnickou krajinu, charakteristickou zvláštní nahotou a skrytou krásou. Sada pohlednic ukazuje Vysočinskou krajinu jakoby učesanou Boží rukou – krajinu vysokých obzorů, krajinu polních cest a zapomenutých kostelů ukrytých mezi lukami. Autorkami jemných pohlednic jsou Magdalena Bartáková, Darja Čančíková, Klára Jelínková, Eliška Koryntová a Františka Lachmanová.

Výnos veřejné sbírky, která bude v kostelech během dne probíhat, bude použit na opravy podlipnických kostelů. Číslo transparentního účtu u Reiffeisenbank: 194 123 6028 / 5500. www.kostelni.duch.cz.

Program ve zjednodušené verzi:

sobota 15. listopadu 2008

Hostinec u Muchů v Dolním Městě

14 hodin -Benefiční loutkové představení Lakomá Barka podle stejnojmenné pohádky od Jana Wericha

hraje: divadelní spolek Spřáhlo

vstupné je dobrovolné

20 hodin – Posvícenská zábava

k tanci hraje: Expres

Kostel svatého Martina v Dolním Městě

16 hodin – Mše svatá ke cti svatého Martina

celebruje: P. Gorazd Cetkovský O. Carm

11 – 15:30 hodin budou otevřeny k návštěvě kostely sv. Martina v Dolním Městě, sv. Markéty v Loukově a sv. Jiří v Řečici


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz