Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dnes si můžete přijít na Václavské náměstí pro stužku pro Bělorusko

8. 12. 2004 - PRAHA [Econnect]

Stužka pro Bělorusko: tak se jmenuje první z řady plánovaných společných veřejných akcí, které připravují české nevládní organizace ve spolupráci s Bělorusy žijícími v České republice. Dnes od 16 hodin budou zástupci Amnesty International, Nesehnutí a Svazu Bělorusů v zahraničí rozdávat na pražském Václavském náměstí u sochy svatého Václava stužky v barvách běloruské vlajky a také korespondenční lístky pro běloruského prezidenta Alexandra Lukašenka.

"Každý, kdo přijde, se může zapojit do apelování na prezidenta Lukašenka, může mu poslat svůj osobní dopis a zapojit se tak do zahraničního úsilí o změnu v Bělorusku," zve na dnešní demonstraci zástupce Amnesty International Radek Dvořáček. Pořadatelé připravili předtištěné korespondenční lístky, které mohou lidé podepsat, opatřit svou zpáteční adresou, ofrankovat a odeslat do Běloruska.

"Po běloruském prezidentovi touto formou požadujeme, aby zastavil represe základních práv a svobod, jako je shromažďovací právo nebo svoboda projevu, aby neměnil účelově ústavu a aby propustil všechny politické vězně," shrnuje Radek Dvořáček. "Lístek také upozorňuje, že Bělorusko je posledním skanzenem minulosti v současné Evropě a že s běloruskými občany solidarizujeme. Žádáme, aby nebránil demonstracím a snahám navrátit zemi zpět k demokratickým poměrům," vysvětluje aktivista.

Jedná se o první ze společných veřejných akcí pořádaných se zástupci běloruské menšiny. "Setkání, kde budeme rozdávat korespondenční lístky pro Lukašenka a také červenobílé stužky jako symbol solidarity, budou pravidelná," zvou organizátoři na další shromáždění. Součástí dnešní akce budou také projevy mezinárodních pozorovatelů z podzimních parlamentních voleb v Bělorusku.


Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz