Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tři sestry a další kapely zahrají v Chebu pro nízkoprahové kluby

22. 10. 2008 - CHEB [Econnect/Český západ]

Kapely Tři sestry, Wohnout, Vypsaná fixa a Krucipüsk zahrají v pondělí 27. října od 18 hodin na Zimním stadionu v Chebu. Koncert, který je součástí Turné pro nízkoprahy II., podpoří nízkoprahové kluby pro děti a mládež na západě Čech. Výtěžek koncertu získají na provoz svých klubů občanské sdružení Český západ z Dobré Vody, Útočiště o.p.s. z Chebu, Kotec o.s. z Mariánských Lázní a Armáda spásy z Karlových Varů.

Nízkoprahové kluby jsou pro děti i dospívající zázemím, možností scházet se s vrstevníky, místem pro vlastní aktivity, např. zkoušku kapely nebo zorganizování turnaje ve stolním fotbale. Také jsou místem, kde mohou dospívající vyhledat radu a pomoc. Výraz nízkoprahový znamená „dostupný, neodrazující od vstupu“. Český západ provozuje svůj Odpolední klub v Toužimi na náměstí Jiřího z Poděbrad. „Klub slouží starším dětem z Dobré Vody, které po skončení školy čekají v Toužimi na jediný odpolední autobusový spoj domů.

Funguje na principu nízkoprahového zařízení, kde si děti mohou mezi 12.30 a 15.15 hod. napsat domácí úkoly, zúčastňovat se programů připravovaných asistenty, poslechnout si oblíbenou hudbu, pracovat či „hrát“ si na počítači, kreslit si nebo tvořit,“ popisuje fungování klubu Lenka Kuřátková, která v Odpoledním klubu pracuje. Chráněný prostor klubu slouží jako prevence proti potulování se dětí po městě a denně ho navštěvuje až 15 dětí ve věku 8-15 let nejen z Dobré Vody, ale i z Toužimi a okolí.

„Jsme rádi, že nás organizátoři na koncert pozvali. Je to pro nás dobrá příležitost, jak prezentovat náš Odpolední klub i naši další činnost,“ říká Eva Haunerová, mluvčí sdružení Český západ. „Na koncertě navíc budeme ve stánku prodávat výrobky naší textilní dílny a spolu s dalšími organizacemi informovat zájemce o všech nízkoprahových klubech v kraji,“ doplňuje Eva Haunerová, která věří, že výběr kapel přiláká na koncert mnoho lidí. Vstupenky lze zakoupit v síti TICKETSTREAM nebo v informačních centrech v Chebu, Karlových Varech, Sokolově, Mariánských Lázních, Tachově a Chodově za 230 Kč nebo přímo na místě za 270 Kč. Koncert pořádá Česká asociace streetwork a Nadace Vodafone Česká republika ve spolupráci s městem Cheb, Clubem na Rampě a jednotlivými nízkoprahovými kluby z kraje.

Občanské sdružení Český západ působí v romské komunitě v Dobré Vodě u Toužimi. Zde nabízí nebo zprostředkovává práci, pořádá vzdělávací a rekvalifikační programy, organizuje volnočasové aktivity pro děti i dospělé, zajišťuje individuální doučování dětí nebo poskytuje sociální služby. Mezi největší úspěchy sdružení patří výrazné snížení nezaměstnanosti v Dobré Vodě. Filosofií Českého západu již od roku 2002 je, že nedělá práci za druhé, ale snaží se o podporu samotných členů komunity takovým způsobem, aby naopak dokázali své osobní i společné problémy řešit vlastními silami a postupně uměli brát své životy do vlastních rukou.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz