Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Tachov předal titul Město stromů Krnovu

21. 10. 2008 - BRNO [Econnect/Nadace Partnerství]

Tachov včera zakončil roční držení titulu Město stromů a slavnostně předal symbolické žezlo nástupnickému Krnovu. Soutěž Město stromů, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice, tak vstoupila do třetího ročníku. Kromě putovního žezla získají zástupci Krnova také prémii 250 tisíc korun určenou na uspořádání celoroční osvětové kampaně.

Slavnostní akt předání žezla zahájila výsadba v zahradě Tachovského zámku, které se zúčastnilo přes padesát místních občanů. „Vysadili jsme liliovník tulipánokvětý, tedy stejný druh jako při zahájení kampaně. Zámecká zahrada je udržována ve francouzském slohu, který se vyznačuje svojí pravidelností. Nově vysazený strom tak zrcadlově odráží právě strom zasazený na počest zahájení kampaně,“ vysvětlila Ilona Gonová z Odboru životního prostředí Městského úřadu v Tachově. Za účasti starosty Tachova Ladislava Macáka a starostky Krnova Renaty Ramazanové, dalších zastupitelů obou měst či ředitele pořádající Nadace Partnerství Miroslava Kundraty v Tachově 20. října skončila osvětová kampaň s tematikou stromů. Celoroční program zahrnoval výstavy, soutěže, přednášky, besedy i řadu dalších akcí. „Značnému zájmu se těšila akce v městském genovém sadu. Řada tachovských si zde v průběhu roku vysadila svůj strom,“ prozradila Ilona Gonová.

Na rok plný stromů se nyní mohou těšit Krnovští. Slavnostní zahájení kampaně se uskuteční již ve čtvrtek 23. října. „Ve dvě hodiny odpoledne bude ve Smetanových sadech vysazen první strom kampaně. Jde o platan, protože tento druh nejen dobře snáší městské prostředí, ale zároveň je zajímavý svojí kůrou, listem i plodem. Od tří hodin proběhnou na Hlavním náměstí kulturní vystoupení, nebudou chybět ani soutěže a hry, lákadlem může být i prodej sazenic stromů za symbolickou cenu,“ upřesnila Jana Vágnerová z Odboru životního prostředí v Krnově a dodala, že pro následující měsíce mají pro Krnovské připraveny soutěže, přednášky, výstavy i pracovní akce. Detailní informace o chystaném programu lze najít na http://www.krnovmestostromu.estranky.cz.

Soutěž Město stromů byla poprvé vyhlášena v roce 2006 a svým obsahem navázala na Rok stromu, který proběhl v letech 2004/2005 ve Strakonicích. Do každoročně vyhlašované soutěže se mohou přihlásit všechna města na území ČR o minimální velikosti obce s rozšířenou působností. Předání symbolického žezla je spojeno s oslavou Dne stromů, tedy 20. říjnem. Projekt ve vybraném městě probíhá po dobu jednoho roku a jeho cílem je zvýšit povědomí o životním prostředí v konkrétním regionu.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz