Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Novinky z alternativního zpravodajského serveru Akt-info

16. 10. 2008 - PRAHA [Econnect/Akt-info]

Akt-info poskytuje informace, které nejsou, ale měly by být v běžných médiích. V aktuálním vydání si můžete přečíst: Celosvětové ekonomice hrozí kolaps, Americké jeptišky zařazeny mezi teroristy, Obamovo jméno je na volebních lístcích uváděno jako “Usáma”a další zprávy.

AMERICKÉ JEPTIŠKY ZAŘAZENY MEZI TERORISTY
V americkém státě Maryland byly zveřejněny další detaily o tom, jak státní policie sledovala protiválečné skupiny a aktivisty, kteří bojují proti trestu smrti. Minulý týden se dvě katolické řádové sestry - sestra Carol Gilbert a sestra Ardeth Platte - dozvěděly, že se v důsledku sledování ocitly na seznamu 53 osob označených za teroristy. Jejich jména byla zařazena do národní databáze sloužící ke sledování teroristů. Tyto dvě řádové sestry jsou dlouhodobé mírové aktivistky. Nedávno byly drženy ve vězení za to, že pronikly do vojenské základny a nalily vlastní krev do zásobníku jaderných hlavic. Sestra Carol Gilbert prohlásila: "V žádném případě nechceme být považovány za teroristky. Jsme proti násilí."
13/10/08

OBAMOVO JMÉNO JE NA VOLEBNÍCH LÍSTCÍCH UVÁDĚNO JAKO „USÁMA“
V americkém státě New York volají zákonodárci po vyšetřování toho, jak se na volební listiny dostalo chybně vytištěné jmeno Baracka Obamy, který je prezidentským kandidátem za Demokratickou stranu. Několik stovek poštovních zásilek s volebními lístky zaslaných voličům pro nadcházející prezidentské volby totiž obsahuje jméno „Barack Osama“ (anglickou verzi Usámy) namísto Barack Obama. Úředníci organizující hlasování řekli, že se jedná o prostý omyl.
13/10/08

IZRAEL VARUJE PŘED POUŽITÍM "NEPŘIMĚŘENÉ SÍLY" PROTI LIBANONU
Šéf severního velitelství izraelské armády varuje, že v případě další války proti Libanonu použije Izrael neúměrného násilí proti libanonským vesnicím, ze kterých Hizbaláh vystřeluje rakety. Major generál Eisenkot prohlásil: "Použijeme proti nim nepřiměřenou sílu, která způsobí velké ztráty a destrukci. Z našeho pohledu to nejsou civilní vesnice, ale vojenské základny." Eisenkot pokračoval: "Toto není doporučení. Toto je plán. A už byl schválen." Mezitím v sobotu na Západním břehu Jordanu poblíž Nablusu židovští osadníci napadli kameny palestinské farmáře, kteří začali sklízet olivy. Svědci tvrdí, že izraelští vojáci útočníkům pomáhali a stříleli z pušek na muže, ženy a děti, kteří prchali před kameny.
10/10/08

BUSHOVA VLÁDA SCHVALOVALA METODY MUČENÍ
Podle deníku The Washington Post nově odhalené dokumenty svědčí o tom, že americká vláda pod vedením George Bushe už v roce 2003 formálně odsouhlasila používání vojenských výslechových metod na vězně z Guantanáma i z dalších věznic, včetně metody “waterboarding”, která nutí vězně vdechovat vodu do plic. Dále tento týden americké ministerstvo spravedlnosti stáhlo obvinění vůči jednomu vězni na Guantanámu, který tvrdí, že ho američtí vyšetřovatelé ve vazbě mučili. V květnu byl obviněn Binyam Mohammed, trvale bydlící ve Velké Británii, z pokusu o nastražení radioaktivní bomby a kyanidového plynu na diskotékách. Nyní, ale byla tato obvinění stažena. Podle Mohammedova právního zástupce soudy stáhly obvinění z toho důvodu, aby nemusely předložit důkaz o tom, že Muhammad byl mučen. Podle právních zástupců totiž věznitelé získali od Mohammeda falešné přiznání na základě mučení ve vězení v Maroku.
15/10/08

=============================================
Poznámka: Naše rubrika mezinárodních zpráv vám přináší souhrn zpráv programu DemocracyNow televizní stanice Pacifica. Videozáznamy těchto zpráv můžete shlédnout s pomocí programu RealPlayer. Vložte adresu http://www.democracynow.org/recent.pl do vyhledávače a vyberte si zprávy v angličtině podle data.
=============================================

INFORMACE:
Akt-info je alternativní zpravodajský servis. Poskytujeme informace, které nejsou, ale měly by být v běžných médiích. Redaktoři jsou nezávislou skupinou novinářů a přátel. Akt-info je zcela neziskový projekt. Pokud jste členem organizace nebo neformální skupinou, aktivní v našich prioritních tématech (lidská práva, obrana skutečné demokracie, sociální spravedlnost a mírové řešení konfliktů), můžete prostřednictvím našeho servisu informovat širší veřejnost o vašich aktivitách. Vaše případné dotazy a připomínky můžete zasílat na: akt-info@seznam.cz.

ROZŠIŘUJTE INFORMACE DÁL:
Pošlete informaci o Akt-info svým kamarádům a dejte jim vědět, jak se mohou přihlásit. Zprávy z akt-info přinášíme jen jednou týdně a náš systém je zabezpečen, takže se nikdo nemusí obávat spamů. Přihlásit se může každý sám. Stačí jen poslat e-mail s předmětem „přihlásit“ na adresu: akt-info@seznam.cz.

JAK POMOCI:
Všimli jste si, že běžná nebo „mainstreamová“ média neinformují objektivně nebo dostatečně o tématech, která Vás zajímají? My také. Už vás štve, že dostáváte jen politicky vhodné informace o světě kolem vás? Nás také. Potřebujeme překladatele z angličtiny do češtiny. Také potřebujeme české korektury. Vždy uvítáme zprávy z alternativních zdrojů. Pokud můžete pomoci, zkontaktujete nás na: akt-info@seznam.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz