Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Skauti zvou do Etiopie

6. 10. 2008 - PLZEŇ [Econnect]

Chcete se dozvědět, jak se řekne dobrý den v amharštině? Myslíte si, že neexistuje místo, kde ordinuje 132 lékařů pro patnáct miliónů lidí? Máte chuť se svézt se na hrochovi? Nebo si dát šálek dobré etiopské kávy? Právě takto láká své návštěvníky kulturní akce Etiopské příběhy, která se koná ve čtvrtek 9. 10. od 18 hodin ve Františkánském klubu na Jungmannově náměstí v Praze.

Během příjemně stráveného večera na všechny účastníky čeká nejen ochutnávka etiopské kávy a promítání fotografií, ale i živé vystoupení skupiny TiDi-TaDe, která svými africkými rytmy rozhýbe celý sál. Na místě bude i krátká přednáška o životě v Etiopii v podání pracovníka společnosti Člověk v Tísni Jiřího Plecitého. Na závěr se všichni zúčastnění, pod vedením skutečného etiopana, zkusí naučit některý z etiopských tanců. Na místě bude také možné zakoupit fair trade výrobky.

„Smysl akce vidím v tom, že přiblíží všem návštěvníkům opravdový život v Etiopii. Sami si pak mohou utvořit vlastní názor na věc a když se rozhodnou, podobně jako skauti, mohou převzít odpovědnost i za svět kolem sebe a nějakým způsobem pomoci,“ uvedla Mariana Ermlová, organizátorka akce.

Etiopské příběhy probíhají jako předakce projektu Postavme školu v Africe, který společně pořádají skauti a Člověk v Tísni již pátým rokem. Samotná akce vrcholí sbírkou v ulicích českých měst příští týden (14.-16. října). Více informacích o projektu najdete na www.skolavafrrice.cz.

Kolébka lidstva, domov Archy úmluvy , místo, které vás svou atmosférou přenese o několik tisíciletí zpět. Vydejte se s námi na cestu do země vysokých hor, nekonečných jezer, skalních chrámů, do země naprosté bídy a obrovských kontrastů…

Skautské hnutí, které má na celém světě přes 40 milionů členů a prošlo jím přes půl miliardy lidí, mezi Čechy mnoho významných osobností, oslavilo v roce 2007 sto let od začátku své existence. Více o skautingu na www.skaut.cz


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partneři Econnectu pro sociální oblast

Infoposel
Infoposel
Romano Vodi
Romano Vodi - informační portál provozovaný sdružením Romea

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz