Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita Olomouc se podílí na programu Týdne duševního zdraví

3. 10. 2008 - OLOMOUC [Econnect/Charita]

Ve dnech 6. - 12. 10. 2008 proběhne v Olomouci Týden duševního zdraví, na němž participuje i Středisko sv. Vincence pro lidi s duševním onemocněním Charity Olomouc. Program připravený střediskem proběhne v bezbariérové tréninkové kavárně Betreka a v Domě sv. Vincence pro lidi duševním onemocněním.

"Chceme se pokusit zbořit bariéry a potlačit mýty, které ztěžují vzájemný kontakt mezi lidmi s duševním onemocněním a širokou veřejností. Také bychom takto zájemcům rádi představili služby, které nabízíme v našich zařízeních", přiblížila cíle akce Miroslava Koutská, vedoucí Střediska sv. Vincence pro lidi s duševním onemocněním.

Aktivity v kavárně Betreka na Wurmově ulici č. 5 v Olomouci jsou zaměřeny na vzájemné poznávání běžného života lidí s duševním onemocněním a lidí bez handicapu. Asistenti klientů služeb střediska si budou moci vyzkoušet pracovní den v tréninkové kavárně a vžít se do role duševně nemocného účastníka programu zaměřeného na obnovování pracovních návyků klientů nebo jejich začleňování do běžného života. Návštěvník kavárny také bude moci nahlédnout na svět očima duševně nemocných prostřednictvím výstavy prací klientů, které vznikly v rámci programů sociální rehabilitace v Domě sv. Vincence. Bude pamatováno i na děti a mládež, pro které jsme připravili speciální besedy o psychiatrii či duševních nemocech. Uživatelé služeb střediska rovněž vyrobili limitovanou edici různých výrobků určenou k prodeji pouze v rámci Týdne duševního zdraví.

V sociálně aktivizačním centru Dům sv. Vincence na Řezníčkově ulici č. 8 v Olomouci -- Hodolanech se široká veřejnost může seznámit s chodem zařízení a programy, které zde lidem s duševním onemocněním poskytujeme. Je připraven den otevřených dveří, výtvarné dílny či speciální soutěž.

Podrobný program a informace o Středisku sv. Vincence pro lidi s duševním onemocněním naleznete na internetových stránkách Charity Olomouc http://www.olomouc.charita.cz v sekci "Aktuality" a "SDO středisko sv. Vincence".


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz