Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Festival Freeze Fest se zaměřuje na DIY scénu

2. 10. 2008 - PRAHA [Econnect]

Freeze Fest aneb Kultura Jinak bude svobodný art festival, který v České republice v takové podobě zatím nebyl. Zaměřený bude především na okrajové žánry umění, neprofesionální uměleckou scénu a DIY kulturu, která se v posledních letech mezi lidmi rozšiřuje stále více, protože provozování kultury už není záležitostí pouze profesionálních umělců. Festival potrvá od 3. - 5. října v bývalém vojenském prostoru Milovice.

Tvůrčí svoboda zde bude umožněna všem, a to bez zásadnějších investic hmotných či časových, a zároveň bude fungovat jako protiklad proti masové kultuře a kultuře prezentované ve veřejných sdělovacích prostředcích. Záměrem není kopírování současných trendů, ale vytvoření netradiční akce s důrazem na originalitu a svobodu projevu. Nechceme jen předkládat hotový načasovaný program, ale zapojit i návštěvníky, kteří budou mít zájem podílet se na festivalovém programu. Všichni se tak můžou vzájemně inspirovat a možná i navazovat bližší spolupráci mezi sebou. Organizátoři poskytnou hlavně prostředky a místo, a pak už bude na návštěvnících, jak festivalovou atmosféru dotvoří podle svých představ.

Festival se bude konat začátkem října, o víkendu 3. - 5. 10. 2008 v unikátní oblasti - bývalého vojenského prostoru Milovice, kde se postupně vystřídalo pět armád: rakouská, československá, německá, pak opět československá a nakonec sovětská, z čehož se Milovice vzpamatovávají dodnes. Obec se má k světu, ale v bývalém vojenském prostoru zůstala celá města duchů. Věříme, že toto místo díky festivalu oživíme a vtiskneme mu úplně novou podobu, díky nápadům a iniciativě všech zúčastněných.

Pro festival jsme vytyčili speciální část z celého vojenského prostoru tak, aby se jednotlivé scény navzájem nerušily, ale byly dostatečně blízko sebe. Místo zde dostanou snad všechny oblasti umělecké činnosti. Malovat zde budou street art umělci a další zájemci, kteří se nám neustále hlásí a doufáme, že se spontánně připojí i ostatní. K tomu se budou využívat nejenom budovy, ale i okolí. Dále po prostoru budou vystaveny nejrůznější díla, fotografie a instalace. Divadelní a taneční vystoupení se budou odehrávat na samostatné scéně, kterou vytvoříme z leteckého hangáru. Hudba poběží v dalších dvou budovách po celou dobu festivalu a to jak na živo, tak elektronicky. Nebude chybět samostatné kino, v němž se budou promítat filmy, audiovisuální projekce, dokumenty a prostor zde dostanou i autorské filmy.

Specialitou bude multimediální Oko3dom, kde se vytvoří zóna pro nejrůznější experimentální tvorbu. Připravují se i další činnosti: Dj a Vj škola, několik workshopů, zaměřených na techniky street artu, sprejerská škola vysvětlující základy graffiti, akční hra pro děti a ostatní návštěvníky REAL ADVENTURE GAME (pod vedením programu Pět P), dále bude v areálu hřiště na nohejbal a volejbal, workshop s hakisakem povede několikanásobný mistr světa Václav Klouda, uskupení www.fireshow.cz zde zřídí školu žonglování a k dispozici bude instruktáž POWERKITINGU, který zajistí Czech kite force.

Program se stále rozšiřuje a umělců přibývá, takže se můžete těšit na mnohem víc. Pro aktuální info o programu sledujte sekci program, kde si můžete vybrat dle několika kategorií, co vás zajímá. Celá akce vznikla z iniciativy Fredoleda sound systemu, Kultury Jinak, o.s. a dalších nadšenců.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz