Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nechte své auto na týden doma!

17. 9. 2008 - PRAHA [Nadace Partnerství]

Chcete něco udělat pro své zdraví i pro zlepšení ovzduší a ochranu klimatu? Nechte své auto na týden doma! Připojte se k celonárodní soutěži a zkuste omezit používání svého auta na minimum. Projekt Nechte ho doma získal druhou cenu v soutěži CO2 vy na to?, kterou vyhlásili Nadace Partnerství a British Council v únoru 2008. Autorka Renata Vail tímto obdržela finanční prostředky na realizaci pilotního ročníku.

Soutěžit mohou jednotlivci i týmy - například zaměstnanci jedné organizace či firmy. „Cílem soutěžících bude v období od 22. do 28. září co nejméně používat osobní auto a co nejvíce se pohybovat pěšky, na kole, MHD či jinými způsoby dopravy šetrnými k životnímu prostředí. Je to soutěž pro všechny, kteří se nebojí nechat své auto doma,“ uvedla autorka projektu Renata Vail.

Po celé soutěžní období si každý účastník povede svůj Deník cest, do kterého bude zaznamenávat všechny cesty, které během celého týdne podnikl. Snahou každého soutěžícího bude nahradit co nejvíce cestování autem za jiné možnosti dopravy. Ke konci soutěže pak každý obdrží krátký dotazník ohledně průběhu a svých zkušenostech.

„Vítězové obdrží certifikáty a drobné ceny, všichni soutěžící pak velkou zkušenost a dobrý pocit, že udělali něco pro své zdraví. Zábavným způsobem se navíc budou osobně podílet na zmírnění emisí CO2. A také zahájení soutěže v Týdnu mobility rozhodně není náhoda,“ řekla Renata Vail a dodala, že více informací o soutěži se zájemci dozví na www.nechtehodoma.cz.

Soutěž Nechte ho doma byla inspirována podobnou akcí, na jejíž přípravě a vyhodnocení se autorka podílela při svém působení v americké konzultační firmě Madison Environmental Group ve Wisconsinu. Autorkou a koordinátorkou soutěže je Renata Vail, M.A. Vystudovala interpersonální komunikaci a public relations v USA, věnuje se dlouhodobě otázkám udržitelného životního stylu a metodice aplikovaného výzkumu.


Renata Vail

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz