Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Projekt „Jihočeské přírodní zdroje pro budoucnost“ odstartoval

14. 8. 2008 - ČESKÉ BUDĚJOVICE [Econnect/Calla]

Calla začala připravovat první aktivity projektu nazvaného „Aktivně pro jihočeské přírodní zdroje“, se kterým obstála ve velké konkurenci ve 2. výzvě Blokového grantu pro nevládní neziskové organizace. Ten je financován z Finančních mechanismů EHP/Norska, který administruje Nadace rozvoje občanské společnosti.

Cílem projektu, který je zaměřen na jihočeský region, je podpora veřejnosti při ochraně životního prostředí, environmentální osvěta a prosazování změn dosavadních většinových přístupů především v oblasti ochrany přírody, energetiky a těžby surovin. Mezi prvními akcemi na přelomu léta a podzimu bude seminář „Účast veřejnosti ve správních řízeních“, exkurze „Energie z pole“ zaměřená na pěstování a využití energetických plodin a rychle rostoucích dřevin v praxi či workshop zaměřený na problematiku bioplynových stanic a vlivů na životní prostředí. Od září také opětovně začneme naplno poskytovat ekologické poradenství, kde rozšiřujeme nabídku o tzv. procesně-právní poradenství. Odborné poradenství poskytujeme i v rámci Jihočeské krajské sítě environmentálních center KRASEC.

I v dalších chystaných projektových aktivitách se budeme věnovat šíření informací formou seminářů, přednášek, exkurzí a dalších aktivit zaměřených na větší využití obnovitelných zdrojů energie pro ochranu klimatu, na přírodní hodnoty území vojenského prostoru Boletice či na přirozenou obnovu území narušených v Jihočeském kraji těžbou štěrkopísku. Aktivně se též budeme podílet na ochraně životního prostředí účastí ve správních řízeních, při kterých může být ohroženo.

„Poptávka po ekologickém vzdělávání, osvětě a také poradenství roste. V roce 2007 jsme v poradně Cally vyřídili celkem 754 dotazů. Financovat tuto činnost ale můžeme jenom díky takovéto zahraniční podpoře,“ uvedl Edvard Sequens z Cally.

„Jedním z cílů Cally bude zachování stávajících hranic vojenského újezdu Boletice. Jejich změna by totiž mohla znamenat začátek konce této výjimečné oblasti,“ doplnila Pavla Matějková.

Jiří Řehounek zakončil: „Těžba písku je v jižních Čechách velmi rozšířená. Chceme se proto zaměřit na prosazování přírodě blízkých forem obnovy opuštěných pískoven."


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz