Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V Chrašticích se setkají pěstitelé konopí

7. 8. 2008 - PRAHA [Econnect/Konopa]

Polní den konopí – setkání zájemců, stávajících pěstitelů technického konopí a odborných kapacit se koná v úterý 12. srpna 2008 od 10:30 na Zelené pumpě v Chrašticích. Polní den propojí teorii s praxí a shrne novinky v pěstování technického konopí za poslední rok.

Na akci jsou již tradičně zváni zejména zemědělci, potenciální i stávající pěstitelé konopí, zástupci zemědělských institucí i další zájemci z řad veřejnosti, které zajímá pěstování konopí a všestranná využitelnost jeho produktů.

Zemědělci vnímají jako problematickou zejména sklizeň konopí, což je způsobeno jeho houževnatými stonky a vysokým vzrůstem rostliny. Na letošní polní den je kromě ukázky práce na poli se speciálně upravenými zařízeními pro sklizeň konopí připraven také blok přednášek.

Zástupce společnosti Agritec Šumperk představí projekt „Rozšíření technologie pěstování konopí setého pro využití biomasy a semene“, který ve spolupráci s VÚRV a a.s. Agra Měřín v současnosti realizují. Schopnostem konopné rostliny dekontaminovat půdy od nadlimitních obsahů rizikových látek se bude věnovat přednáška pana Soudka z Ústavu experimentální botaniky.

Polní den bude uzavřen diskusí a výměnou zkušeností mezi zemědělci a odborníky. Na loňský Polní den se na Zelenou pumpu dostavilo více než 40 návštěvníků z celé České republiky.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz