Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Liga za práva vozíčkářů vyhlašuje fotografickou soutěž

7. 8. 2008 - PRAHA [Econnect]

Občanské sdružení Liga za práva vozíčkářů vyhlašuje 12. ročník fotografické soutěže "Život nejen na kolech". Cílem soutěže je zachytit prchavé okamžiky ze života zdravotně postižených. Soutěže se můžou zúčastnit jak amatéři, tak i profesionálové, nově také fotografové neziskových organizací. Práce můžete posílat do 30. září 2008.

Fotografie budou vystaveny v termínu 21. - 24. října 2008 na brněnském výstavišti v rámci doprovodného programu Pro Váš úsměv veletrhu Medical Fair Brno 2008.

1. Téma soutěže: „Okamžiky ze života zdravotně postižených“

2. Soutěž je určena:
– amatérům i profesionálům
– nově také fotografům neziskových organizací – dokumentaristům činností

3. Práce jsou přijímány do 30. 9. 2008
Porota přijímá maximálně 10 prací od jednoho autora, přičemž jediný soubor fotografií, skládající se maximálně z pěti fotografií dokumentujících jedno téma, může být započítán jako jedna odevzdaná práce.

4. Práce jsou přijímány takto:
– fotografie v klasickém tištěném formátu musí být bez jakéhokoliv textu, razítka apod. Minimální rozměr menší strany fotografie je stanoven na 20 cm (bez pasparty či rámečku), maximální rozměr větší strany je stanoven na 40 cm (bez pasparty či rámečku).
– v digitální podobě ve formátu JPEG nebo TIFF e-mailem nebo na CD v rozlišení minimálně 4 MPix; aby mohla být vaše fotografie, v případě jejího ohodnocení do 3. místa, zařazena do putovní fotovýstavy (viz bod 6, 2. kolo), je vyžadováno rozlišení minimálně 8 MPix.

5. Náležitosti prací:
– u prací musí být uvedeno jméno autora, telefonní číslo, e-mail, poštovní adresa,
– každá práce musí být opatřena názvem, který je buď napsán na zadní straně fotografie, nebo jako název souboru obsahujícího danou fotografii,
– práce posílejte na e-mailovou adresu: fotosoutez@ligavozic.cz nebo poštou na adresu Liga za práva vozíčkářů, o. s., Bzenecká 23, 628 00 Brno,
– zásilka musí být vždy označena heslem FOTOSOUTĚŽ, a to buď v předmětu e-mailu, nebo nadpisem na obálce.

6. Posouzení prací:
Odborná porota složená z profesionálních fotografů provede posouzení předložených prací takto:
1. kolo
V prvním kole bude vybráno max. 25 nejlepších fotografií pro stejnojmennou soutěžní výstavu, která proběhne v termínu 21.–24. října 2008 na brněnském výstavišti v rámci doprovodného programu Pro Váš úsměv veletrhu Medical Fair Brno 2008. Tyto fotografie budou vytištěny a umístěny na panely. Fotografie, které nebudou v prvním kole vybrány, budou do výstavy zařazeny pouze v digitální podobě a budou návštěvníkům výstavy k dispozici na velkoplošné obrazovce.
2. kolo
Z fotografií vybraných v 1. kole budou ve druhém vybrány 3 práce, které budou jednak oceněny jako vítězné, jednak otištěny v odborných časopisech Foto Video, Fotografie magazín a v časopise Vozíčkář a jednak budou vyrobeny ve velkém formátu, vsazeny do rámu a zařazeny do stejnojmenné putovní výstavy, která už třetím rokem putuje po výstavních síních České republiky. Porota bude hodnotit námět, technické zpracování, originalitu a naplnění tématu
soutěže.
Nejlepší fotografie dokumentující činnost organizace zdravotně postižených obdrží mimořádnou cenu. Vítězové budou telefonicky nebo písemně vyrozuměni, aby se dne 24. října mohli zúčastnit vyhlášení výsledků a předání cen.

Pořadatel: Liga za práva vozíčkářů, o. s.
Bzenecká 23, 628 00 Brno,
tel.: 537 021 493, mobil: 777 010 331
kontaktní osoba: Petra Kyselková,
e-mail: petra.kyselkova@ligavozic.cz,
tel.: 537 021 482, mobil: 608 635 578


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz