Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Partnerství rozdělí 500 tisíc korun na výsadby stromů

15. 7. 2008 - BRNO [Econnect/Nadace Partnerství]

Již podeváté podpoří program Strom života Nadace Partnerství před podzimní sezónou projekty výsadeb stromů. Své žádosti mohou občanská sdružení, obce či školy podávat do pátku 29. srpna 2008.

Výsadba aleje při výjezdu z obce, osázení polní cesty, doplnění stromů ke kapličce nebo křížku, založení či obnova ovocného sadu. Ale také ozelenění sídlištního prostranství, hřiště, farní nebo školní zahrady – právě tyto záměry podporuje program Strom života Nadace Partnerství.

„Snažíme se, aby byly v maximální možné míře do krajiny vysazovány stanovištně původní druhy dřevin, stejně tak povzbuzujeme výsadby starých a krajových odrůd ovocných stromů, které zvyšují přírodní bohatství krajiny,“ upřesňuje kritéria pro výběr projektů Miroslava Drobílková z programu Strom života. „Podporujeme aktivní lidi, kteří mají vztah k místu, kde žijí, a mají povědomí o jeho historii a dědictví. Za dobu existence programu jsme si ověřili, že výsadba stromů a péče o ně dokáží úspěšně nastartovat a rozvíjet život komunity,“ dodává Miroslava Drobílková.

Za devět let své existence podpořil program Strom života Nadace Partnerství na 350 projektů výsadeb po celé republice. K nim se v září přidají další desítky projektů. „Naší vizí je komponovaná ,barokní‘ krajina, přehledná a malebná. Nevidíme českou krajinu jako hluboké lesy ani velké lány polí. Představujeme si ji jako zahradu protkanou sítí venkovských cest a silnic lemovaných ovocnými stromy, křižovanou komunikacemi, které obklopují stromořadí listnatých dřevin. A především – obhospodařovanou místními komunitami jako odpovědnými správci,“ vysvětluje poslání programu Strom života jeden z jeho zakladatelů, Michal Veselý.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz