Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Diář už poosmé představí slavné ženy střední Evropy

15. 11. 2004 - PRAHA [Econnect / proFem]

- diář Slavné ženy střední Evropy 2005 -
- diář Slavné ženy střední Evropy 2005 -

Dalších dvanáct portrétů významných žen představuje již osmé vydání diáře Slavné ženy střední Evropy. Diář na rok 2005, vydávaný společností proFem, představuje kromě Alice Masarykové či Růženy Vackové i ženy, které nejsou v našem povědomí, a přesto žily životem, který ovlivnil další generace, jako například ruská židovská anarchistka Mollie Steiner či více známá a fascinující Alexandra Kollontai.

Neznámou nám dosud nezaslouženě zůstala kladská rodačka Gabriele hraběnka Magnis, ale ani manželce slavného Alberta Einsteina, která pocházela z Vojvodiny a podílela se zpočátku na jeho teorii relativity, se nedostalo (nejen u nás) zatím dostatečného uznání. Třináctý portrét autorský tým tentokrát věnoval "ženám v diplomacii" - od počátků české historie až podnes.

Informační část diáře obsahuje jako vždy adresy neziskových a státních institucí, souvisejících s tématem rovných příležitostí žen a mužů, zařazeny jsou i informace o neziskových ženských organizacích a také rubrika "Učíme (se)" – ta vysvětluje pojem gender a gender mainstreaming. Místo na jmeniny diář upozorňuje na výročí slavných evropských žen; kromě ročního kalendáře pro denní záznamy diář nabízí také telefonní seznam, prostor pro poznámky, ale například i menstruační kalendář.

Diář, kterému dala už poosmé vizuální podobu výtvarnice a typodesignérka Jana Štěpánová, není k mání v běžných knihkupectvích a distribuují jej až na výjimky nevládní organizace. V Praze je možné diář sehnat u Českého svazu žen, na Zeleném kruhu, v knihkupectví Paseka a v Gender studies, v Brně u sdružení Nesehnutí a STUD. Přes internet lze diář objednat v internetovém knihkupectví Gender Studies na http://knihkupectvi.feminismus.cz a také přímo u společnosti proFem prostřednictvím objednávkového formuláře.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz