Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Soutěž Město stromů zná svého vítěze

2. 7. 2008 - BRNO [Econnect/Nadace Partnerství]

Ve čtvrtek 26. června vybrala odborná porota vítěze třetího ročníku soutěže Město stromů, kterou vyhlašuje Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice. Vítězné město obdrží prémii 250 tisíc korun na uskutečnění osvětové kampaně a převezme také putovní žezlo. Jeho cesta bude letos opravdu dlouhá – titul se z Tachova přesune až do Krnova.

„Zájem o soutěž mezi městy rok od roku stoupá. Letos se o titul Město stromů ucházelo šest obcí, přičemž každá z nich měla připravenu skutečně kvalitní a promyšlenou kampaň. Úkol poroty proto nebyl lehký, vítězné město mohlo být pouze jedno,“ řekla Mirka Drobílková z Nadace Partnerství. V náročném výběru nakonec zvítězila originalita Krnovských. Od října se tak mohou v Krnově těšit na celou řadu soutěží, výstav a společenských akcí s tématikou stromů. Průvodcem, především těm nejmenším, se stane „Stromovníček krnovský“ – maskot celoroční osvětové kampaně, která bude zaměřená na ochranu zeleně a zdůrazňování významu stromů pro životní prostředí.

Hlavní poselství krnovské kampaně zní: „Zasadíme stromy a spolu s nimi zapustíme kořeny.“ Právě myšlenka propojit problematiku zeleně a stromů s vytvářením vztahu místních obyvatel ke svému městu porotu silně zaujala. „Většina vzrostlých stromů v našem městě byla vysazena lidmi, kteří museli po roce 1945 odejít a péče o ně tak přešla na nově příchozí. Ti hledali svůj vztah k cizímu městu dlouho a těžce. Věříme, že získání prestižního titulu Město stromů a celoroční kampaň s ním spojená posílí hrdost občanů na jejich město,“ uvedla Jana Vágnerová z odboru životního prostředí v Krnově.

Soutěž Město stromů získala v tomto roce nového generálního partnera – díky zapojení společnosti Tetra Pak byla navýšena prémie pro vítěze na 250 tisíc korun. „Za každý strom využitý k výrobě kartónových obalů Tetra Pak vysazujeme deset nových sazenic. Soutěž Město stromů tedy úzce souvisí s našimi aktivitami jinde ve světě, a proto jsme se rozhodli tento projekt ve spolupráci s Nadací Partnerství podpořit. Věříme, že tak přispějeme k vytváření lepšího životního prostředí v českých městech," doplňuje Hana Zmítková z Tetra Paku.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz