Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Potřebujete poradit? Nové ekoporadny najdete v Hradci Králové a Horním Maršově

5. 11. 2004 - PRAHA [Econnect / SEVER]

Je v našich silách chovat se k přírodě šetrněji a přitom ještě ušetřit z peněženky značné částky při placení účtů za energii? Můžeme se vyvarovat nebezpečných přísad ("éček"), které se nacházejí v některých potravinách? Na tyto a další otázky týkající se životního prostředí vám slibují odpovědět 2 nové ekoporadny Střediska ekologické výchovy a etiky SEVER. Od 1. listopadu je najdete v Hradci Králové a Horním Maršově. O dalších poradnách v ČR se dozvíte na stránkách Sítě ekologických poraden - STEP - www.ekoporadna.cz.

Poradny můžete navštívit buď osobně - v Hradci Králové každé pondělí na adrese Kavčí plácek 121, v Horním Maršově každé úterý na adrese Horní Maršov 89; své dotazy týkající se životního prostředí můžete také posílat e-mailem nebo zavolat. Za odpověď nic neplatíte.

Poradenské služby fungují již dva roky v pobočce v Horním Maršově. Podle Jaromíra Kvasničky ze SEVERu Horní Maršov se zde občané nejvíce ptali např. na to, jakým omezit vznik odpadu, jak vzniklý odpad třídit a proč; jak si vybrat prací prášek, elektrospotřebič či jiné zboží; které přísady (tzv.„éčka “) jsou nebezpečné a ve kterých potravinách se nacházejí; jak zabránit ničení přírody (zeleň, odpady, hluk, ovzduší apod.) v mém okolí; jak poznat kvalitní potraviny; jak zabránit sousedům v pálení odpadů apod.

Středisko ekologické výchovy a etiky Rýchory SEVER, které se příštím rokem stane krajským koordinátorem ekologické výchovy pro Královéhradecký kraj, otevřelo poradny s podporou Královéhradeckého kraje.

Ekologické poradny najdete také v dalších krajích a na dalších místech ČR a stále jich přibývá. V Brně je to například Veronica, v Bílých Karpatech Vzdělávací a informační středisko Bílé Karpaty, na valašsku ČSOP Kosenka, ve středních Čechách Podblanické ekocentrum ČSOP Vlašim, v Ostravě Vita Ostrava a další. Ekoporadny se sdružují v tzv. Síti ekologických poraden STEP, která má nyní 15 členů. Více informací i s adresami najdete na stránkách www.ekoporadna.cz

Adresy a provozní doba nových poraden SEVER:
Trutnovsko:
SEVER Horní Maršov 89, 542 26, Tel.: 499 874 280, Email: sever@ecn.cz
(pro rychlejší vyřízení přidejte k předmětu heslo ekoporadna)
Út: 9:00 – 11:00 a 13:00 – 18:00

Královéhradecko:
SEVER Hradec Králové Kavčí plácek 121, 500 02, Tel.:495 580 319, Email: sever-hk@seznam.cz
(pro rychlejší vyřízení přidejte k předmětu heslo ekoporadna)
Po: 7:00 - 11:00 a 13:00 – 16:00


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz