Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

SCWF chce novou kampaní získat spojence v boji proti stereotypům

15. 4. 2008 - PRAHA [Feminismus.cz]

Slovensko-český ženský fond (SCWF) zahajuje letošní jaro on-line kampaní proti genderovým stereotypům ve společnosti. Hlavním cílem trochu provokativní kampaně je oslovení názorových vůdců, potenciálních korporátních i individuálních donorů a dobrovolníků, kteří se s myšlenkou kampaně ztotožňují. Neméně důležitý je též vzdělávací charakter kampaně, která cílí na širokou i odbornou veřejnost a média. Celá kampaň, včetně kreativního konceptu, vznikla uvnitř SCWF.

Pointou celé kampaně je otočení tradičních, historicky daných, mužských a ženských rolí prostřednictvím obrazů barokního malíře Johannese Vermeera van Delft. Z Krajkářky se stal krajkář a Astronom se změnil v astronomku. Vizuály doplňuje otázka a stěžejní slogan nové kampaně: „Kolik nesrovnalostí by našel mistr Vermeer? A kolik jste jich našli vy? A proč vlastně?“, který má vyvolat sebereflexi. Sdělení pak doplňuje výzva pro ty, které kampaň oslovila a zaujala, aby se přidali.

„Cílem kampaně je upoutat pozornost lidí, aby začali přemýšlet, jak sami vnímají tradiční ženské a mužské role, a získat ty, kteří se do boje proti stereotypům chtějí zapojit,“ říká Markéta Hronková, ředitelka SCWF pro Českou republiku a dodává: „Kampaň zapadá do celkového poslání fondu, který se podporou projektů neziskových organizací snaží vytvořit v ženách a mužích povědomí o tom, že si v životě můžou vybrat tu roli, po které touží, bez ohledu na předsudky nebo očekávání okolí.“

Všichni, které myšlenka kampaně zaujme, mají několik možností, jak se do bourání stereotypů zapojit. Kromě klasického finančního příspěvku, případně hmotného daru, od korporátních nebo individuálních dárců na podporu projektů českých i slovenských ženských organizací, se nabízí i možnost dobrovolné pomoci nebo poskytnutí profesních dovedností a znalostí.

Fond také založil virtuální neformální komunitu lidí - „Klub přátel a přítelkyň fondu“, jehož členy a členkami se může stát každý, kdo se jakýmkoliv způsobem zapojí do aktivit fondu nebo jej podpoří. Přátelé a přítelkyně fondu si pak nejenom mohou odečíst dar od základu daně, ale též přispívat svými nápady a názory k činnosti fondu. Zároveň budou zmíněni na stránkách fondu a ve výroční zprávě fondu.

Slovak-Czech Women’s Fund je nadačním fondem, jehož posláním je přispět ke společnosti, ve které budou ženy moci plně využívat svoje práva. Cílem Slovensko-českého ženského fondu je zabezpečovat zdroje na podporu prosazování ženských práv a uplatňování principu genderové rovnosti ve společnosti. Podporujeme inovativní a funkční řešení dlouhodobých problémů, kterým ženy čelí. Věříme, že ženy nejlépe znají situaci na národní i místní úrovni a umí nalézt nejefektivnější způsoby, jak řešit naléhavé situace i hledat dlouhodobá řešení.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:

17. 4. 2008
29. 4. 2008
5. 6. 2008
al

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz