Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Olomouc zahájí putovní přehlídku nového divadla Velká inventura

26. 3. 2008 - OLOMOUC [Divadlo Konvikt/Econnect]

Velká inventura navazuje na pražskou přehlídku Malá inventura a její organizátoři si berou za cíl decentralizovat současné divadelní umění a představit v průběhu celého roku novou autorskou scénickou tvorbu nejen pražským divákům, ale také v ostatních krajích ČR. Přehlídku pořádá čtvrtým rokem sdružení Nová síť ve spolupráci s regionálními organizátory. V Olomouci přehlídku spoluorganizují Divadlo Konvikt a Divadlo hudby, která dlouhodobě úspěšně obohacují hanáckou kulturní scénu.

Divadlo Konvikt se do tohoto ojedinělého projektu zapojilo už před dvěma lety, kdy v Olomouci představilo dva scénické projekty - Tužba a Už de!Matapa.de. Díky novému propojení s Divadlem hudby se přehlídka uskuteční letos znovu a v rozšířenější podobě.

Program festivalu představili organizátoři tento týden na tiskové konferenci. Od středy 26.3. do úterý 1.4. zde mohou diváci navštívit celkem pět představení. Jako první se představí Vojta Švejda s pantomimickou klaunerií Albert se bojí. Jazykově bezbariérová inscenace o jednom velkém strachu bude určitě bavit také děti. Projekt Titán s podtitulem konduktérské komediální drama je scénickou syntézou tance a divadla v příběhu naivní víly a přerostlého trpaslíka.

V pátek se produkce přesunou z Konviktu do Divadla hudby, kde mohou diváci vidět rozverné taneční představení plné života, barev, ženského smíchu a humoru S kůží na trh. Sérii produkcí založených převážně na pohybu rozbije v závěru zvuková kompozice Tiká tiká politika pracující se slovy a jejich rytmickým přednesem. Olomouckou část festivalu zakončí ostravské Divadlo Petra Bezruče s netradičním projektem Should I Stay or Should I Go? Tato inscenace jako jediná není součástí projektu Nová síť 2008, ale taktéž představuje alternativní inscenační postupy, navíc v repertoárovém divadle.

Přehlídka Velká inventura dokazuje, že pojem alternativní nebo okrajový nemusí vždy znamenat nepochopitelný, nezábavný a nestravitelný. Výběr produkcí, které proběhnou v Olomouci tomuto dávají za pravdu. Bližší informace o programu a celé přehlídce získáte na internetových stránkách: www.novasit.cz, www.divadlokonvikt.cz nebo www.divadlohudby.cz.


-red-
Zuzana Mildeová

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz