Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Oranžová stužka - informační kampaň proti rasismu

11. 3. 2008 - PRAHA [MKC / Econnect]

-foto-
-foto-
Multikulturní centrum Praha a koalice občanských sdružení v rámci Evropského týdne proti rasismu již potřetí připravují informační kampaň Oranžová stužka. Základní myšlenkou informační kampaně Oranžová stužka je oživit veřejnou debatu o problematice odstranění rasismu a poskytnout informace o všech formách rasové diskriminace.

V pondělí 17. března 2008 budou po celý den v devíti městech České republiky (v Brně, Českých Budějovicích, Liberci, Novém Městě pod Smrkem, Olomouci, Ostravě, Praze, Strakonicích a Ústí nad Labem) dobrovolníci z neziskových organizací a škol rozdávat lidem informační letáky spolu s nálepkami nesoucími symbol oranžové stužky, která představuje odmítnutí všech forem rasové diskriminace.

Podle odborníků z řad neziskových organizaci mezi skupiny nejvíce ohrožené rasovou diskriminací v České republice patří Romové. V České republice se lze s rasovou diskriminací nejčastěji setkat v oblasti zaměstnání, bydlení, v přístupu ke vzdělání a v případech rasově motivovaného násilí a kriminality.

Současně s informační kampaní proběhnou pod taktovkou Zastoupení Evropské komise v ČR v různých městech tématické kulturní akce.

Například ve středu 19. března 2008 od 19 hodin proběhne v Pražském klubu Abaton Koncert proti rasismu a výstava obrazů dětí z Azylového domu Zastávka u Brna, jež byla podpořena Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR, bude probíhat od 17. do 30. března 2008 v prostorách Informačního centra OSN, Nám. Kinských 6, Praha 5 - Smíchov, denně mimo víkendy od 8 do 17 hodin.

Informační kampaň Oranžová stužka se koná při příležitosti Mezinárodního dne pro odstranění rasismu 21. března. Kampaň je součástí aktivit Multikulturního centra Praha, které probíhají v rámci Evropského roku mezikulturního dialogu 2008.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz