Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Módní přehlídka upozorní na hrozbu komunismu

7. 3. 2008 - PRAHA [Econnect/Dekomunizace]

Občanské sdružení Dekomunizace a festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět 2008 Vás srdečně zvou na módní přehlídku konanou v neděli 9. března 2008 ve 20 hodin v pražské pasáži Lucerna. “Bojovat proti komunismu je nutno, pořád od rána do večera, všemi prostředky, které jsou k dispozici” říká Ivan Medek, jeden ze zakládajících členů Dekomunizace, o.s. a čerstvý držitel čestné plakety předsedy vlády.

V rámci festivalu Jeden svět proběhne netradiční módní přehlídka, na které budou představeny i některé méně známé motivy z kolekce Trikem proti komunismu. Místo modelek budou trika předvádět členové Konfederace politických vězňů ČR v čele s předsedkyní paní Naděždou Kavalírovou. Do přehlídky se také zapojí zahraniční disidenti a jako oficiální hosté festivalu předvedou letošní festivalová trika. Přehlídku bude moderovat Zdeněk Suchý a účast potvrdil také Jan Svěrák, jeden ze zakládajících členů Dekomunizace, o.s.

Nedělní módní přehlídka upozorňuje na právě probíhající nenásilnou výtvarnou soutěž NECHCI MÍT NA TRIKU DALŠÍ TOTALITU!, která upozorňuje na stále vzrůstající vliv komunistů a ochotu našich politických elit s nimi aktivně spolupracovat na budoucnosti České republiky. Designérská akce poskytuje prostor jak profesionálním výtvarníkům a grafikům, tak všem ostatním tvořivým lidem, k vyjádření názoru na tuto situaci.

Soutěž byla symbolicky vyhlášena 25. února 2008 v den šedesátého výročí komunistického puče a k dnešnímu dni do ní bylo přihlášeno přes 50 originálních návrhů. Grafici mají možnost své návrhy posílat až do 31. března 2008. Podrobné informace a fotografie naleznete na www.dekomunizace.cz.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz