Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kultura jinak zve na neděli s chráněnými dílnami

7. 3. 2008 - PRAHA [Econnect/Kultura jinak]

Neděle jinak by měla být dnem, při kterém odbouráme bariéry mezi širokou veřejností a lidmi ohroženými nejrůznějšími závislostmi, psychickými problémy nebo tělesně i mentálně postiženými. Každý bez jakékoliv vyjímky či omezení, zde dostane příležitost podílet se na bohatém a rozhodně různorodém programu dne. Akce se uskuteční v neděli 9. března v hale C, Drahobejlova 17a, Praha 9 - Libeň.

Tato akce má za cíl prezentovat chráněné dílny vybraných neziskových organizací, zabývající se lidmi s různým druhem postižení nebo ohrožené závislostí. Obdobných organizací, které pomáhají sociálně slabším jedincům, se alespoň z jisté míry zařadit do normálního života je zejména v Praze několik. Kapacita nebo možnosti jsou však stále dost omezené a proto je jakoliv další aktivita přibllížit a seznámit tyto lidi s věřejností více než potřebná.

Naše občanská sdružení si tento fakt uvědomují a nechtějí zůstat k tomuto problému lhostejní. Každý jedinec by měl dostat příležitost prezentovat svou kreativní stránku osobnosti a proto chceme pomoci lidem - zdravým i postiženým nalézt důvěru ve své vlastní tvořivé individualitě. Stejně tak si vážime velkého přínosu práce lidí, kteří tyto organizace provozují.

Hlavním prvkem bude představení chráněných dílen veřejnosti formou informačních a prodejních stánků nebo výstavou fotografií, obrázků či videí z dílen. Jejich prezentaci jsme nechali více méně volně na jednotlivých neziskových organizacích. Někteří si také se svými klienty připravili zajímavé workshopy a ukázky prácí, kterými se v dílnách zabývají. Veřejnost tak dostane příležitost zakoupit si zajímavé výrobky klientů dílen, ale i na vlastní kůži zkusit řemeslnou práci. Jídlo zajistí Food not boms.

Speciálně pro klienty dílen Kultura jinak připravila uzavřený program, na který je přichystaný divadelní a hudební vystoupení, muzikoterapii a žonglovací workshop. Pokud by jste se měli zájem připojit se a obohatit program napište na linda@kulturajinak.com. Každý nápad se vítá.

Uzavřený program pro klienty:
12.30 - 13.30 - Fireshow.cz - žonglovací workshop
13.30 - 14.30 - Delos.cz - muzikoterapie
14.30 - 15.00 - GRANDERANDE aneb podivuhodna cesta Emana od lavičky k lahvičce - pantomima

Otevřený program pro všechny:
15.00 - 16.00 - 1. kapela - 4sing
16.00 - 18.30 - prohlídka stánků, projekce filmů z dílen, workshopy, které si připravily dílny
18.30 - 19.30 - 2. kapela - Moonflowers
19.30 - 20.00 - Dubai v plamenech - tanec
20.00 - 21.00 - 3. kapela - Pampalini
21.00 - 22.00 - 4. kapela - Dup in da trip

Seznam zúčastněných organizací – chráněných dílen:

Dílna Gawain – prodejní stánek s textilními výrobky a workshop filcování
- uměleckoterapeutická dílna určená především pro handicapované občany je zaměřená na textilní tvorbu a čerpá z technik starých lidových řemesel. Propojením irteterapeutických a užitkově uměleckých zkušeností vytváří prostor pro rozvíjení lidské individuality a tvořivosti.

Fokus Praha – prezentace ateliéru extra art, prodejní stánek s keramikou a polepenými kameny
- Posláním Fokusu Praha je podpora lidí se zkušeností duševní nemoci ve spokojeném zvládání života a nalezení osobní realizace ve společnosti.

Helples – informační a prodejní stánek, výstava obrázků

Škola SPMP Modrý klíč – prodejní stánek se šperky, keramikou a dalšími výrobky, prezentace dílny formou fotografií a workshop výroby šperků, rytí a háčkování
- nezisková nestátní organizace poskytující sociální služby dětem i dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Organizace funguje od roku 1997 a byla vybudována na principech občanské společnosti z iniciativy rodičů dětí s těžkou formou mentálního a kombinovaného postižení.

Sdružení Sedm paprsků – informační a prodejní stánek s výrobky, prezentace fromou fotografií a workshop keramiky a vitráží
- občanské sdružení poskytující poradenskou, osvětovou, výchovně - vzdělávací a výzkumnou činnost zaměřenou na pomoc odstranění vnitřních i vnějších bariér ohrožených sociálních skupin, jako jsou např. osoby se zdravotním postižením, osoby pečující o osobu blízkou, pečující profese, národnostní menšiny, krajané v zahraničí, ženy, mládež ze sociálně slabých rodin, senioři a další skupiny, které jsou znevýhodněné v naší společnosti.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz