Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita vyhlašuje sbírku pro oběti vichřice Emma

3. 3. 2008 - PRAHA [Econnect / Charita ČR]

Přispěním do finanční sbírky je možné pomoci obětem vichřice, která v sobotu a v neděli pustošila území České republiky. Vichřice si vyžádala v ČR dva lidské životy a způsobila velké materiální škody. "Z výtěžku sbírky chceme pomoci těm, komu vichřice způsobila škody. Zejména pak lidem, kteří si pro velkou nouzi, vysoký věk nebo jiný handicap nedokáží nebo nemohou pomoci sami," uvedl Oldřich Haičman, ředitel Charity ČR, která sbírku vyhlásila.

Na sbírkové konto je možno přispět prostřednictvím účtu 22770022/0800 u České spořitelny, variabilní symbol 906. Do sbírky obětem vichřice lze přispět také formou dárcovské SMS na účet charitní Tříkrálové sbírky (konto je otevřeno celoročně). Formát dárcovské SMS je DMS KOLEDA a odesílá se na číslo 87777. Cena jedné dárcovské SMS je 30 Kč, příjemce obdrží 27 Kč.

Katastrofa postihla v sobotu 1. března také charitní Dům sv. Františka ve Veselí nad Lužnicí. Dům pro seniory a zdravotně postižené lidi byl vichřicí vážně poničen, na budově vznikla škoda zhruba 5 až 6 milionů korun. Záchranáři museli evakuovat dvanáct osob, mezi nimi například i matku s těžce postiženým synem. Na odstranění škod, které vichřice Emma ve Veselí napáchala, vypsala Diecézní charita České Budějovice veřejnou sbírku. Lidé mohou posílat peníze na účet 4200148737/6800 u Volksbank - výtěžek sbírky bude použit i na vybavení domácností obyvatel domu.

Nezisková organizace Charita ČR pomáhá lidem v nouzi na území naší republiky bez ohledu na jejich příslušnost k rase, národnosti či náboženství. Charita ČR provozuje řadu projektů také v zahraničí.

Pracovníci Charity pomáhali obětem povodní v České republice v letech 1997, 1998 a 2002, pomáhala i při jiných živelných katastrofách, jako bylo tornádo v Litovli, orkán Kyrill a požáry na Plzeňsku aj. Od úderu vlny tsunami v roce 2004 Charita působí dodnes rovněž v Indonésii a na Srí Lance.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz