Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sperm Festival zve na elektronickou hudbu a vizuální umění

28. 2. 2008 - PRAHA [Econnect/FKDM]

-Foto Sperm Festival: Society Suckers-
-Foto Sperm Festival: Society Suckers-
Festival za cenu jednoho koncertu? Proč ne ... Začátkem března proběhne v Praze přehlídka umění, hudby a vizuální kultury Sperm Festival 2008. Třetí ročník se letos rozprostře do tří dnů a dvou prostorů a představí na 40 koncertů, performancí, projekcí, přednášek a dalších lákadel. Svým letošním tématem "Confuse" tak navazuje na předešlé dvě úspěšné edice v představování spleti aktuálních stylů/trendů (nejen) elektronické hudbě a vizuálního umění českému publiku s cílem podpořit domácí klubovou i uměleckou scénu.

Festival odstartuje ve čtvrtek 6. března 2008 v Divadle La Fabrika v Holešovicích večer DEFINE věnovaný bádání po hranicích minimalistické (ne-)hudby společně s průkopníky žánru, Frankem Bretschneiderem a Olafem Benderem (Byetone) z prestižního německého labelu Raster-Noton a polským objevem Pawlem Kulczynskim aka Tropajnem. V pátek 7. března odpoledne bude v La Fabrice následovat bezplatná(!) vzdělávací část festivalu EDU, během níž proběhne workshop s Jeremiah Johnsonem (Nullsleep) o tvorbě hudby pomocí herních konzolí minulých generací, přednášky/poslechovky Pavla Klusáka a Petra Ference nebo infosession Red Bull Music Academy s kanaďanem Deadbeatem a kapelou Ghostmother. Večer s podnázvem ACT zakončí právě výpravne vystoupení domácího projektu Ghostmother společně s nečekaně performativními barcelonskými Burbuja. Vstupné na oba večery činí 150 Kč v předprodeji nebo 220 na místě.

Již tradičně se na hlavní hvězdy můžete těšit na závěr festivalu – v sobotu 8. března vystoupí v Prostoru Abaton miláčkové hudebních kritiků, fanoušků ale i samotných hudebníků Modeselektor se svými vj-skými soupoutníky Pfadfinderei, francouzský mág Joakim a jeho kapela Ectoplasmic Band v electro-rockovém převleku nebo kanadský post-techno producent Scott Monteith aka Deadbeat. Show na hlavním pódiu doplní maďarský elektronicko-improv kvartet Pándi/Keszei/Halmos/Prell, strmě stoupající hvězda domácí undergroundové elektro scény Ventolin, shoegazeoví melancholici Subnbus nebo taneční Raganova ze Slovenska.

Další tři pódia v Abatonu budou okupovat extrémně taneční projekt WASTED, kde pod taktovkou Jasona Forresta a Pure vystoupí Society Suckers, Electric Kettle nebo Ježíš táhne na Berlín v zcela nové sestavě, retro-8bit vlna BLIP ve spolupráci se stejnojmenným newyorkským festivalem a koncerty nejznámějších jmen žánru jako Nullsleep a Bit Shifter ale i překvapeními od umělců Bubblyfish nebo Bud Melvin, pastvu pro oči diváků zabezpečí CINEMA se živými projekty Opuka, 1/x + gnd, Macula, Telesport a přehršlí projekcí. Vstup na závěrečný večer je skvělých 220 Kč v předprodeji a 320 Kč na místě.

Sperm Festival 2008 pořádá občanské sdružení Fórum kulturní diverzity mladých ve spolupráci s Goethe-Institutem, Francouzským institutem v Praze, Instituto Cervantes de Praga, Rakouským kulturním fórem, US Embassy a za podpory Mezinárodního Visegrádského Fondu, Česko-německé fondu budoucnosti a Trust of Mutual Understanding.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz