Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nadace Partnerství vyhlašuje třetí ročník soutěže Město stromů

26. 2. 2008 - BRNO [Nadace Partnerství/Econnect]

S nápadem věnovat jeden rok stromům přišlo v roce 2004 město Strakonice, které z podnětu odboru životního prostředí realizovalo kampaň nazvanou Rok stromu. V jejím rámci bylo ve Strakonicích uskutečněno několik desítek akcí od besed, přednášek a výstav, přes soutěže a koncerty až po pracovní brigády. „Upevnit vztah člověka ke stromům, znamená upevnit vztah občanů ke svému městu, krajině a snad i sobě navzájem“ vyjádřila Mgr. Jaroslava Mrůzková z odboru ŽP města Strakonice jeden z důvodů, proč se město rozhodlo k realizaci kampaně Rok stromu.

Na základě velkého úspěchu kampaně se Nadace Partnerství rozhodla přenést tuto myšlenku pod názvem Město stromů i do dalších měst. Městem stromů v roce 2006/2007 se stala Kroměříž a nutno říct že neméně úspěšně. Současným držením titulu Město stromů se může chlubit Tachov.

Boje o titul „Město stromů 2008/2009“ se mohou zúčastnit všechny obce na území České republiky o min. velikosti obce s rozšířenou působností. Soutěž je vyhlašována každoročně v únoru, vítězné město odborná porota vybere v průběhu června. Při výběru je mimo jiné posuzováno množství plánovaných aktivit, jejich různorodost, zapojení školských zařízení, či spoluúčast dalších partnerů. Samotná realizace kampaně probíhá od Dne stromů (20.října) do Dne stromů následujícího roku. Kromě putovního žezla obdrží vítězné město i roční asistenci Nadace Partnerství a finanční prémii ve výši 250 000 Kč určenou na realizaci kampaně.


Miroslava Drobílková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz