Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Fotografové pomáhají oživit Leica galerii

25. 2. 2008 - PRAHA [Econnect/E-žurnál]

Více než sedmdesát autorů se rozhodlo věnovat svá díla do aukce, jejímž cílem je pomoci rekonstrukci a rozjezdu nových výstavních prostor ve Školské ulici č.28. Akci pořádá v hotelu Josef v Rybná 20 5. března prestižní fotografická galerie Leica Gallery Prague a ve výčtu fotografů, kteří ji podpořili, nescházejí jména jako Jindřich Štreit, Jan Saudek, Karel Cudlín či Adolf Zika.

Karel Cudlín, Alena Dvořáková, Viktor Fischer, Jiří Hanke, Dagmar Hochová, Václav Jirásek, Rudolf Jung, Antonín Kratochvíl, Zdeněk Lhoták, Markéta Luskačová, Michal Macků, Pavel Mára, Václav Podestát, Jan Reich, Jan Saudek, Sára Saudková, Roman Sluka, Jindřich Štreit, Jiří Turek, Adolf Zika, Peter Župník a více než 70 dalších fotografů věnovali svá díla do této aukce, která bude doplněna rozsáhlou galerijní sbírkou.

„Velmi si vážíme podpory všech fotografů, kteří nám své fotografie pro aukci věnovali, a věříme, že výtěžek z aukce nám umožní alespoň částečně pokrýt náklady na rekonstrukci a rozjezd galerie. Jsme rádi, že po svém tříletém putování ´galerijním vlakem´ zakotvíme ve stálých prostorách,“ říká ředitelka Leica Gallery Prague Jana Bömerová.

Dražené fotografie si mohou zájemci prohlédnout od prvního do čtvrtého března v budoucích prostorách Leica Gallery Prague ve Školské ulici 28. Aukce samotná, do níž dále přispěli například Alena Dvořáková, Viktor Fischer, Jiří Hanke, Dagmar Hochová, Václav Jirásek, Rudolf Jung, Antonín Kratochvíl, Zdeněk Lhoták, Markéta Luskačová, Michal Macků, Pavel Mára, Václav Podestát, Jan Reich, Sára Saudková, Roman Sluka, Jiří Turek či Peter Župník, začíná 5. března v 18 hodin.

A jaké jsou nejbližší plány nového galerijního prostoru?

„Začátkem května, po dvouměsíční rekonstrukci, zahájíme svou výstavní činnost pohádkovou expozicí Cirkus od významné fotografky Sarah Moon. Výstavu bude doprovázet stejnojmenný film. Vernisáž, které se osobně zúčastní i autorka fotografií a filmu, je naplánována na 6. května. Naším cílem je navázat na koncepci započatou v bývalých výstavních prostorách na Pražském hradě, to je prezentovat důležité práce mezinárodních autorů v porovnání s českými tvůrci,“ dodává Jana Bömerová, která do Prahy přivezla výstavy takových umělců jako Helmut Newton, Sebastiao Salgado nebo René Burri.

Titul Leica Gallery Prague získala galerie za mimořádný výstavní program a profesionální kvalitu v roce 2001.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz