Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hnutí Brontosaurus vyhlašuje pátý ročník soutěže kreslených vtipů Ekofór 2008

30. 1. 2008 - BRNO [Hnutí Brontosaurus]

-foto-
-foto-
Hnutí Brontosaurus vyhlašuje pátý ročník soutěže kreslených vtipů na ekologická témata Ekofór2008. Jejím cílem je zapojit hlavně mladé lidi do tvůrčích aktivit zaměřených na ztvárnění ekologických témat vtipným podáním a podnítit i touto formou u veřejnosti a především u mládeže zájem o životní prostředí.

Rok se s rokem sešel a Hnutí Brontosaurus vyhlašuje ve spolupráci se základním článkem Hnutí Brontosaurus Rozruch již pátý ročník soutěže EKOFÓR. Ekofór 2008 je soutěží kreslených vtipů a kreslených příběhů, jež je určena nejširší veřejnosti. Stejně jako v loňském roce má i letošní ročník Ekofóru své ústřední téma. Tím je VZDUCH. Všechny soutěžní práce se musí týkat zadaného tématu.

Soutěž je rozdělena do třech soutěžních kategorií:

  1. VZDUCH I – kategorie pro autory mladší patnácti let včetně,
  2. VZDUCH II – kategorie pro autory starší patnácti let,
  3. PŘÍBĚH – kategorie s věkově neomezenou účastí (vzduch zůstává i zde tématem).

Až do uzávěrky, jež je stanovena na 7.4. 2008, mohou autoři svá díla posílat organizátorům Ekofóru, a to buď na adresu: Hnutí Brontosaurus Praha, Senovážná 8, 110 00 Praha 1, nebo mailem na adresu ekofor@seznam.cz. Na zadní straně práce (popřípadě v elektronickém dopise) nesmí chybět jméno, datum narození a kontaktní údaje autora a název kategorie, jíž se autor s konkrétním dílem účastní. Zasílaná díla pořadatelé autorům nevrací.

Po uzávěrce bude z došlých prací vybráno 75 nejlepších (po 25 v každé kategorii) a z nich bude sestavena putovní výstava, v jejímž rámci budou vtipy od konce dubna prezentovány na hudebních festivalech a dalších především ekologických či vzdělávacích akcích. Zde budou moci návštěvníci díla zhlédnout a zároveň dát své hlasy výtvorům, které je nejvíce pobaví či jinak zaujmou.

Těm, kteří nebudou mít možnost prohlédnout si vtipy na putovní výstavě, bude umožněno hlasovat pro ně v elektronické galerii na webové stránce Ekofóru, kde budou vybraná díla v plném rozsahu výstavy zveřejněna. Kromě hlasování veřejnosti budou díla hodnocena také odbornou porotou, složenou ze zástupců několika ekologických organizací v ČR a zástupce České unie karikaturistů, která se za tím účelem sejde před vyhlášením vítězů Ekofóru.

Vítězové Ekofóru 2008 budou vyhlášeni v pátek 28. 11. 2008 v hudebním salónku Reduty v Uherském Hradišti, v rámci festivalu dokumentárních filmů o ekologii „Týká se to také tebe“. Nejúspěšnější autoři určení odbornou porotou i veřejností budou odměněni hodnotnými věcnými cenami, které do soutěže věnují sponzoři Ekofóru. Vyhlašování vítězů bude slovem i písní doprovázet moravský písničkář Tomáš Kočko.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz