Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Dnes na jižní Moravě vyrážejí do ulic tříkráloví koledníci

2. 1. 2008 - BRNO [Econnect]

Tříkrálová sbírka se bude konat na jižní Moravě díky více než osmi tisícům koledníků tentokrát ve dnech od 2. do 13. ledna. Podpoří zde téměř stovku projektů na pomoc lidem v nouzi. Sbírka začíná dnešním každoročním požehnáním koledníkům v katedrále na Petrově.

Doprovodné akce Tříkrálové sbírky tímto však nekončí, dne 3. ledna navštíví na pozvání vedení televize koledníci z řad klientů Chráněného bydlení sv. Michaela pro lidi s mentálním postižením a autismem Českou televizi Brno. Dále pak 4. ledna jako již tradičně podniknout svou kolednickou pouť také představitelé vedení Charity brněnské diecéze, kteří navštíví v 8.30 Biskupství Brněnské, v deset hodin tiskovou konferenci Jihomoravského kraje a v jednu hodinu odpoledne hod. budou přijati ombudsmanem Otakarem Motejlem.

Sbírka vyvrcholí v den svátku Tří králů dne 6. ledna, kdy se v 17 hodin uskuteční Tříkrálový koncert v Městském divadle Brno, který bude uváděn v přímém přenosu na ČT1 a ČRo 1 - Radiožurnálu. „Na koncertu vystoupí Ewa Farna, Petr Kolář, Jana Musilová, PEHA a G apeels. Tuto akci organizujeme poprvé a smyslem je poděkovat především všem dobrovolníkům – koledníkům, kteří zaplní hlediště, ale také dárcům,“ říká ředitel Oblastní charity Brno Oldřich Haičman.

Sbírka pomůže postiženým lidem, matkám v tísni i romské mládeži

Z jednotlivých oblastních Charit brněnské diecéze byly předloženy návrhy využití získaných prostředků. Komise Tříkrálové sbírky zasedne několikrát v průběhu nadcházejícího roku a rozhodne o schválení nebo zamítnutí záměrů a výši přidělené finanční částky.

Mezi záměry patří rozvoj služeb psychologa (etopeda) a realizace intervenčních programů centra prevence Ponorka pro děti a mládež Žďár n. S., podpora ošetřovatelské a pečovatelské služby v Oblastní charitě Rajhrad, rekonstrukce budovy Stacionáře sv. Damiána pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením ve Znojmě, obnova zastaralého vybavení a elektrospotřebičů v bytových jednotkách Domova sv. Markéty pro matky v tísni v Brně, Humanitární sklad pro krizové situace OCH Břeclav, podpora činnosti dobrovolníků ve prospěch lidí bez domova v rámci služeb blanenské Charity, zlepšení materiálních podmínek centra ERKO pro děti a mládež zejména z řad romské menšiny v Jihlavě, podpora pečovatelské služby v česky mluvících vesnících Rumunska prostřednictvím OCH Hodonín, rozvoj sociálního poradenství pro Tišnov a okolí, založení domácí hospicové péče pro lidi nevyléčitelně nemocné na Třebíčsku, a dále.

V loňském roce bylo na území brněnské diecéze vykoledováno téměř 13 milionů korun. Jde o nejvyšší dosavadní výtěžek. Ze získaných prostředků bylo podpořeno mnoho desítek projektů charitní sociální a zdravotní péče. Na sbírku lze přispět také prostřednictvím složenek nebo převodem na účet č. 33001122/0800 u České spořitelny nebo dárcovskou sms ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87777. Cena sms je 30,- Kč, Charita obdrží 27,- Kč.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz