Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Hučka aneb festival v Třebíči již po deváté

5. 12. 2007 - TŘEBÍČ [Econnect]

Hučka aneb festival je soutěžní přehlídka amatérských vystoupení dětí a mládeže v oblasti divadla, hudby, tance a recitace pořádaná tradičně v Třebíči začátkem prosince. Letos se uskuteční již devátý ročník této zajímavé akce, kterou založili a pořádají třebíčští skauti. Letošní ročník proběhne 7. – 8. prosince v Klubu Hájek v Třebíči.

Hučka aneb amatérský divadelní festival dětí a mládeže již má v Třebíči několikaletou tradici. První ročník proběhl v roce 1999 a od té doby každoročně vždy v čase adventu. Tradici této akce založili místní skauti. Původní myšlenkou bylo vytvoření příležitosti pro setkávání dětských oddílů různých organizací z Třebíče a okolí. Od konání prvního ročníku v roce 1999 si Hučka získala v regionu již své nezastupitelné místo. A festival se tak zapsal mezi tradiční a oblíbené akce do kalendáře mnoha oddílů i rodičů dětí jako zajímavá přehlídka amatérských vystoupení různých oddílů, skupin i jednotlivců. Na tento festival se mohou přihlásit nejen děti, ale i mladší a starší mládež ať už neorganizovaná nebo organizovaná v různých oddílech a spolcích.

„Letošní Hučka je v mnohém inovativní. Kromě tradičních vystoupení v kategoriích divadlo, tanec, zpěv a básně jsme chtěli mládež podpořit v její snaze hrát amatérské divadlo a uspořádali jsme pro ni dopolední sekci dílen a seminářů o herectví, improvizaci, fotografování, filmování nebo i divadelním tanci. Hučka také začíná již o den dříve a to v pátek 7. prosince večerním filmovým festivalem amatérsky natočených filmů,“ uvádí koordinátor festivalu Jiří Vorlíček.

Při předchozích ročnících festival vystřídal několik různých míst v Třebíči. Mimo jiné se konal v Domě dětí a mládeže Hrádek, ZŠ Týnská či v prostorách Katolického gymnázia v Třebíči. Všechny tyto prostory se však ukázaly jako příliš malé pro pořádání akce tohoto druhu. Proto se letošní ročník koná v prostorách Klubu Hájek, který nabízí dostatečné zázemí. Na organizačním zajištění festivalu se podílejí především lidé z původního 43. oddílu Junáka z Třebíče. Sedm hlavních organizátorů má navíc na starost hned několik funkcí.

„Tento ročník pro nás bude velkou zkušeností. Zjistíme zda je zájem o nabízené dílny a filmový festival a podle toho budeme plánovat příští ročník. Chtěli bychom také navázat bližší spolupráci s třebíčským kulturním střediskem, protože dětský amatérský divadelní festival v našem regionu opravdu chybí,“ dodává Jiří Vorlíček. Zbývá dodat, že nejlepší předvedené výkony na festivalu jsou vybírány samotným publikem, hlavní cenou je potom putovní klobouk – hučka.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz