Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Na Strahově budou vyhlášeni nejlepší plavci s tělesným postižením

3. 12. 2007 - [Econnect / KONTAKT bB]

-Foto Kontakt bB: Paralympijský světový pohár 2005-
-Foto Kontakt bB: Paralympijský světový pohár 2005-
Kdo nejlépe zaplaval a kdo nejlépe naložil? To se ukáže v sobotu 8. prosince v prostorách menzy ČVUT na Strahově. Od dvacáté hodiny se tam uskuteční již VIII. ročník vyhlášení nejlepších plavců s tělesným postižením 2007 a vyhlášení dvou mimořádných výkonů z dalších oblastí sportu tělesně postižených.

Ceny vítězům předají herec Jan Potměšil, olympijský vítěz Lukáš Pollert a paralympijský vítěz a světový rekordman Martin Kovář. Součástí večera je prestižní soutěž MRUČ – XII. ročník Mistrovství republiky v utopencích českých, které odhalí autora nejlépe naložených utopenců.

Slavnostnímu večeru předchází Finále Českého Poháru 2007 – plavecké závody tělesně postižených Strahov Cup, které určí pořadí nejlepších plavců. Plavecký závod, které ho se zúčastní kolem 110 plavců s tělesným postižením z celé republiky, se koná od 15:00 do 17:30 hodin, na plaveckém stadionu Strahov.

"V loňském roce jsme vyhlašovali úspěchy našich plavců z Mistrovství světa v Durbanu v JAR, odkud se náš desetičlenný tým vrátil s osmi medailemi. Stejný počet medailí získali i letos na Světových hrách v Taipei," říká předseda občanského sdružení a reprezentační trenér Jan Nevrkla. "Letos bude pořadí nejlepších plavců vyhlášeno podle celkového součtu bodů získaného ve čtyřech závodech Českého poháru," dodává

Obě akce pořádá občanské sdružení KONTAKT bez Bariér (KONTAKT bB), pod záštitou ministra zdravotnictví Tomáše Julínka a pražského primátora Pavla Béma. V průběhu slavnostního večera je zajištěn kulturní program v podání Tonyho Ducháčka a Garage a kapely Flying Parties.

KONTAKT bB: především výuka plavání tělesně postižených

Prostřednictvím plavání, zdravotně prospěšné aktivity, se sdružení KONTAKT bB snaží přivést maximální počet lidí s handicapem k aktivnímu způsobu života. "Našim cílem je zpřístupnění plavání co největšímu počtu osob s tělesným postižením a vytvoření zázemí s rehabilitačně socializačním efektem pro kvalitní využití jejich volného času," uvádí sdružení. Výuka plavání je postavená na vlastní metodické řadě sdružení autorů Martina Kováře a Jana Nevrkly. Díky odbornému vedení a metodice, založené na podstatných principech pohybu ve vodě, se samostatnému pohybu na hladině mohou naučit i osoby s velmi těžkým postižením.

"Naše činnost je kontinuální a nekončí zvládnutím samostatného pohybu ve vodě. V plaveckém programu lze postupovat od základní kompenzačně - rehabilitační úrovně, přes kondičně - rehabilitační až ke sportovně - rehabilitační úrovni," uvádí KONTAKT bB. Ve své šířce, koncepčnosti a jednotné metodice je projekt celosvětově unikátní. Vedle realizace celoroční plavecké výuky a školícího programu sdružení pořádá také týdenní pobytové akce, pro které je charakteristické intenzivní rehabilitační plavání a doplňkový program. Zájemci se mohou věnovat i vrcholovému sportovnímu tréninku na reprezentační úrovni, který je zahrnut ve sportovním programu.V rámci sportovního programu je pořádán i Český Pohár, série plaveckých závodů pro tělesně postižené na celorepublikové úrovni. Jednoho z největších evropských plaveckých mítinků, který sdružení také pořádá - mezinárodního závod EUROWAVES - se účastní přes 200 plavců z celého světa.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Související články

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz