Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Oběd v české rodině má pomoci cizincům začlenit se do společnosti

7. 10. 2004 - PRAHA [Radio Praha]

Ke snadnějšímu začlenění cizinců do české společnosti se chystá přispět projekt nazvaný Rodina od vedle. Stovka českých rodin by měla pozvat 28. listopadu na nedělní oběd stovku rodin pocházejících ze zahraničí a blíže se s nimi seznámit. ČTK to řekla Michaela Dvořáková z pořádajícího sdružení Slovo 21. Návštěvníci na oplátku svým hostitelům podle ní přinesou dárek.

"Při obědě se obě rodiny seznámí a popovídají si vzájemně o svém životě, čímž se sblíží a uvědomí si, že mají podobné problémy a radosti, například s dětmi či v zaměstnání," dodala Dvořáková.

Projekt se uskuteční ve všech krajích republiky. Cizinci by měli navštívit v okolí svého bydliště českou rodinu, která se podobá té jejich. "Dáváme rodiny dohromady podle toho, co mají společného," upřesnila Dvořáková. Od podobných zájmů, sociálního postavení i velikosti rodin si pořadatelé slibují snadnější navázání vztahů mezi Čechy a cizinci a jejich rozvíjení do budoucna.

Do projektu by se podle Dvořákové měli zapojit také dobrovolníci z řad studentů a důchodců. Při obědě budou totiž působit jako "spojka" a napomáhat úspěšné konverzaci. Přípravu akce i její konání pak zachytí dokumentární film. Představí rovněž vybrané české a zahraniční rodiny. Projekt by měl pokračovat i v příštím roce. Rodiny, které by se do projektu případně ještě rády zapojily, se mohou obrátit na telefonní číslo 222 522 070 či elektronickou poštou na adresu slovo21@centrum.cz. Základní informace jsou k dispozici i na adrese www.slovo21.cz.

Sdružení Slovo 21 vzniklo v roce 1999. Zaměřuje se na aktivity proti rasismu, za lidská práva a větší toleranci k menšinám. Mimo jiné každoročně pořádá v Praze světový romský festival Khamoro.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz