Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nový ročník mezinárodní soutěže poukazující na krutosti kožešinové módy DAF 2008 byl právě zahájen!

16. 11. 2007 - PRAHA [Svoboda zvířat]

-Foto DAF/ Wang Jinhai & He Zhiliang-
-Foto DAF/ Wang Jinhai & He Zhiliang-
Občanské sdružení Svoboda zvířat (www.svobodazvirat.cz) ve spolupráci s koalicí organizací na ochranu tzv. kožešinových zvířat právě zahájily nový ročník mezinárodní výtvarné soutěže pro studenty nazvané Designem proti kožešinám (Design Against Fur). Studenti mohou vyhrát až 2 500 USD! DAF je v České republice letos pořádán již šestým rokem. S novým ročníkem přichází hned několik novinek.

"Kromě soutěže v tvorbě plakátů letos vyhlašujeme také soutěž v tvorbě flashových animací! Ta probíhá nejen v ČR, ale po celém světě. Letošní ročník je zvláštní ještě v tom, že v zadání soutěže není určeno konkrétní motto nebo téma, kterým by se studenti museli řídit, jako tomu bylo v minulých letech. Jediným kritériem, které plakát či animace musí splňovat je, aby obeznámila všechny, kdo je uvidí, s krutostí a zbytečností kožešinové módy." shrnuje hlavní novinky právě zahájeného ročníku Lucie Slabá, koordinátorka DAF pro Českou republiku. Soutěž je určena studentům středních i vysokých škol převážně uměleckého zaměření.

Další velkou novinkou oproti minulým létům jsou právě spuštěné internetové stránky věnované pouze soutěži DAF. Naleznete je na adrese www.dafcr.cz. "Nové stránky jsou povedené a velmi přehledné. Studenti na nich najdou vše, co o soutěži potřebují vědět." hodnotí stránky Lucie Slabá. Na těchto stránkách se mohou studenti do soutěže zaregistrovat až do 11. dubna 2008. Plakát či animaci je zapotřebí odeslat nejpozději do 25. dubna 2008.

Zároveň v současné době ještě "doznívá" ročník 2007, jehož výsledky budou slavnostně vyhlášeny v prosinci. "Ráda bych všechny pozvala na vernisáž Fashion Victims, kterou zahájíme výstavu studentských prací zaslaných do soutěže v roce 2007. Akce se uskuteční 5. 12. 2007 od 15.00 v neobyčejné galerii Zdeňka Hajného Cesty ke světlu. Odpolednem nás bude provázet skvělý herec Jaroslav Dušek." popisuje akci Lucie Slabá. Na vernisáži budou představeny vítězné plakáty českého kola DAF2007, ale také například úspěšné plakáty z Evropy nebo Číny. Vernisáž oživí svým vystoupením kapela La Afición (rytmy Flamenga) a návštěvníci se budou moci občerstvit lahodným veganským občerstvením.

Samozřejmě nebudou chybět ani zástupci z agentury Publicis, kteří vybírali vítězné plakáty. Ceny do soutěže věnovala firma Copy General (www.copygeneral.cz) a Publicis (www.publicis.cz). Výstava potrvá do konce prosince 2007 (www.cestykesvetlu.cz).

"V současné době zároveň probíhá takzvaná People´s Choice Award, což je ocenění, které studentům uděluje sama celosvětová veřejnost. Hlasování je jednoduché: na stránkách http://infurmation.com/daf/2007/vote.php naleznete vítězné plakáty ze všech regionálních kol z celého světa z roku 2007, vyberete ten, který se vám nejvíce líbí, a pak už jen hlasujete!" vysvětluje Lucie Slabá.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz