Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Brněnská Charita zve na benefiční koncert

15. 11. 2007 - BRNO [Econnect / Oblastní charita Brno]

Již tradičně každým rokem na sklonku roku pořádá Diecézní charita Brno - Oblastní charita Brno benefiční koncert. Na koncertě 23. listopadu se představí dětský sbor Primavera a klarinetový soubor, obě uskupení ze ZUŠ J. Kvapila. Koncert, který se bude konat v kostele sv. Tomáše, bude zahájen v 19 hodin.

Tento rok benefiční koncert podpoří nadace Divoké husy. Vstupné na koncert je dobrovolné, případný výtěžek koncertu bude použit na zakoupení kompenzačních pomůcek pro Charitní ošetřovatelskou službu, středisko Oblastní charity Brno.

"Charitní ošetřovatelská služba je zařízení Diecézní charity Brno – Oblastní charity Brno, jejímž posláním je poskytování odborné zdravotní péče ve vlastním sociálním prostředí klienta," vysvětlila Michaela Koválová z brněnské Charity. Služba se zaměřuje na chronicky a dlouhodobě nemocné seniory, lidi v produktivním věku doléčující se z akutního onemocnění a taky na onkologicky nemocné.

Cílem charitní ošetřovatelské služby je optimalizace zdravotního stavu, zlepšení individuální úrovně kvality života uživatelů, zmírnění následků chorob. Principy služby jsou léčba v pohodlí domova, profesionální poskytování služby, individualizace služby, využívání nejnovějších poznatků v ošetřovatelských postupech, uspokojování bio-psycho-sociálních a spirituálních potřeb, efektivita a také rovný přístup bez rozdílu.

Oblastní charita Brno je organizačně začleněna do Diecézní charity Brno, která je účelovým zařízením katolické církve. Její činnost na území města Brna a okresu Brno- venkov byla obnovena v říjnu 1992. Snaží se zaměřit pozornost tam, kde je utrpení a nouze, kde jde o důstojnost člověka. Chce pomáhat těm nejpotřebnějším, svědčit o rovnosti a neopakovatelné hodnotě všech lidí, podporovat lidskou důstojnost a rozvoj osobnosti. "Jsme si vědomi toho, že není v našich silách pokrýt veškeré potřeby v sociální sféře, ale i přesto se snažíme udělat maximum," uvádí organizace.

V současné době nabízí Oblastní charita Brno své služby v řadě oblastí – těmi jsou poskytování služeb lidem s mentálním postižením a autismem, pomoc matkám s dětmi v tísni, poskytování služeb starým lidem formou přechodného pobytu (v lůžkovém zařízení) i formou ošetřovatelské a pečovatelské služby (v domácnosti klientů). Oblastní charita Brno nabízí také pomoc lidem bez domova a lidem ve výkonu trestu, poradenství v sociální oblasti a humanitární pomoc materiální a osobní. Věnuje se i adopci na dálku.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz