Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Greenpeace upozorňuje na jednostrannost vládní kampaně pro radar

14. 11. 2007 - PRAHA [Econnect/Greenpeace]

-Greenpeace proti radaru / foto Václav Vašků-
-Greenpeace proti radaru / foto Václav Vašků-
Před úřadem vlády dnes pod taktovkou amerického generála probíhalo vymývání mozků českých občanů. Aktivisté představující členy vlády pečlivě umývalo velké mozky připevněné k hlavám sedících občanů. Greenpeace touto alegorií kritizovalo kampaň, kterou pro vládu vede PR agentura AMI Communications, a zároveň představilo konkurenční informační portál www.vrtetiradarem.cz.

„Rozhodli jsme se, že na jednostrannou vládní masáž musíme reagovat a nabídnout občanům informace, které nepřipomínají ódu na radar a `obranu euroatlantické civilizace`. Chceme se zabývat reálnými problémy, o kterých česká vláda, respektive najatá PR agentura, mlčí,“ řekl Martin Kloubek, vedoucí radarového projektu Greenpeace.

„Nemáme sice k dispozici miliónové zdroje na propagaci ani profesionální PR jako vládní kampaň, ale máme jednu zásadní výhodu – říkáme jen to, co si také skutečně myslíme, a nikdo nás neplatí za to, abychom prodávali cizí hotové názory. A pokud můžeme soudit, informace, které na www.vrtetiradarem.cz uvádíme, jsou pravdě výrazně blíže než „pravdy“ zjevované vládními propagandisty,“ prohlásil tiskový mluvčí Greenpeace ČR Karel Dolejší.

Současný postup české vlády ve věci amerického radaru se dá bez předsudků přirovnat k vymývání mozků. Ačkoliv většina veřejnosti setrvává v odmítavém postoji k umístění amerického radaru v ČR, vláda její názory ignoruje a zatvrzele ji přesvědčuje o své „pravdě“. Dělá to navíc krajně nevhodným způsobem, kdy deleguje odpovědnost za prosazování projektu na subjekty, které k tomu postrádají jakékoliv kompetence i mandát (kancelář Tomáše Klvani, firma AMI Communications).

„Zvláště někteří vládní představitelé nás velmi zklamali, že se od této nedůstojné masáže české veřejnosti nedistancují. Ačkoliv program jejich strany kritizuje politiku prezidenta Bushe a klade důraz na řešení konfliktů nenásilnými prostředky, chovají se, jako by skutečně chtěli odcházejícímu americkému prezidentovi dát radarový dárek na rozloučenou,“ dodal Kloubek.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz