Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Beňovští zasadili stromy novým občánkům

12. 11. 2007 - BRNO [Nadace Partnerství - Strom života]

-Strom roku 2007-
-Strom roku 2007-
Vítězkou ankety Strom roku 2007 se stala Stojanova lípa z Beňova. Dokladem toho, že místní nemají vztah pouze ke stromům památným je tradice podzimního Sázeníčka, kdy beňovští sázejí stromy novým občánkům.

Sázeníčko je akcí pro nově narozené děti, jejich rodiče i další příbuzné, během které se beňovští občánci stávají majiteli, ale také opatrovníky vlastního stromu. Na podzim loňského roku zasadilo deset tatínků pro své děti deset malokorunných lip. Tuto neděli je přišli i s dětmi před zimní sezónou důkladně zalít. Loňská výsadba se poté rozrostla o dvě lípy a tři okrasné jabloně pro dalších pět novorozenců.

„Po delším váhání, jestli Sázeníčko zrušit, neboť nebe při nás letos opravdu nestálo, jsme se rozhodli, že do toho půjdeme. Rodiče i děti se dostavili všichni a počasí, do kterého by ani psa nevyhnal, se nezalekli ani jejich rodinní příslušníci. Všech pět stromečků jsme řádně zasadili a poté se zahřáli – děti čajem, dospělí svařeným vínem – pojedli jsme koláčky a s namrzlými tvářemi se vrátili do svých domovů. Tatínkové budou jistě i po letech vzpomínat, jak svým dětem sázeli strom a ony si pod ním radostně stavěli sněhuláka,“ popsala průběh letošního Sázeníčka místostarostka Beňova Hana Bělařová.

V podzimním kole grantového programu Strom života bylo spolu se Sázeníčkem podpořeno i dalších 49 projektů z celé České republiky souhrnnou částkou 685 tisíc korun. Grantová komise tentokrát vybírala z rekordních 151 žádostí, šanci na podporu tedy měly pouze nejkvalitnější projekty splňující všechna hlavní kritéria: aktivní zapojení veřejnosti, volbu stanovištně původních druhů a odpovídající rozpočet. Další grantová uzávěrka bude vyhlášena ještě v průběhu listopadu.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz