Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Expedice 4P pátrá po záhadném muži z Blaníku

6. 11. 2007 - VLAŠIM [ČSOP Vlasim]

-foto-
-foto-
V Podblanickém ekocentru ČSOP Vlašim proběhly ve druhé polovině října pobytové výukové programy s názvem Expedice 4P. Jedná se o celoroční projekt environmentální výchovy určený pro žáky 5. a 6. tříd základních škol. Jeho součástí jsou dva třídenní pobyty v Podblanickém ekocentru ve Vlašimi, první v říjnu a další v květnu příštího roku.

V období mezi oběma pobyty plní žáci úkoly na zadaná témata. Celý projekt probíhá jako dobrodružná expedice. Žáky po celou dobu provází „záhadný muž z minulosti“. Ten o sobě zatím dával vědět jen prostřednictvím dopisů se zadáním úkolů, jinak se dětem ještě neukázal. Účastníci budou během expedice postupně objevovat, co znamená jeho tajemné poselství 4P a proč je pro život tak důležité.

Pobytového programu se v říjnu zúčastnili žáci základních škol ze Sázavy a z Ondřejova. Děti navštívily Velký a Malý Blaník, připomněly si pověst o blanických rytířích. Také pátraly po původu potravin a oděvů prodávaných v obchodech. „Děti byly docela překvapené, když zjistily, z jakých vzdálených zemí se k nám některé potraviny dovážejí,“ prozradila jedna z lektorek Lenka Suchanová. Při simulační hře Tatranky si žáci uvědomovali dopad průmyslové výroby na životní prostředí. Jeden den byl věnován také vztahu lidí a zvířat.

I v době mezi oběma pobyty bude „záhadný muž“ s dětmi stále v kontaktu. „Děti budou během roku plnit různé úkoly, které jim bude v dopisech zadávat. A až přijedou v květnu na druhý pobyt, určitě se s ním budou chtít setkat. Jak to dopadne, je zatím tajemství,“ dodala Lenka Suchanová.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz