Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V ústeckém Krásném Březně mají mladí lidé nový Multikulturní prostor

29. 10. 2007 - ÚSTÍ NAD LABEM [Econnect / YMCA]

Sport, vzdělávání a kulturní akce: to všechno pod jednou střechou nabízí Multikulturní prostor, který vybudovalo křesťanské sdružení mladých lidí YMCA. Prostor v ústecké čtvrti Krásné Březno, která nutně potřebuje dlouhodobou nabídku kulturně-vzdělávacích a sportovních aktivit, je určen lidem ve věku 13 – 30 let. Multikulturní prostor bude pro veřejnost fungovat a nabízet své služby pravidelně od úterý do neděle v odpoledních i večerních hodinách, o víkendech i po celý den. Oficiální otevření je připraveno na šestý listopad.

Nabídka Multikulturního prostoru je pestrá. Součástí prostoru je devět metrů vysoká lezecká stěna s jištěním zabezpečovaná proškolenými instruktory a také boulder pro lezení bez jištění. Pro další sportovní vyžití mládeže zde bude instalován stolní tenis, fotbálek, šipky a další doplňkové služby pro volný čas.

Internetová kavárna a bar nabízejí kulturní a vzdělávací aktivity se zajištěním přístupu k informacím a zábavě mladým lidem nejen z lokality Krásné Březno. Návštěvníci také mohou využít možnost relaxace a oddychu se zákazem kouření, požívání omamných látek a podávání alkoholu lidem mladším osmnácti let.

Hudební studio je složeno ze dvou částí: první je nahrávací studio s technickým vybavením na špičkové úrovni, jehož součástí studia je rovněž vybavená zkušebna pro amatérská hudební seskupení. Nechybí ani mobilní ozvučovací aparatura s podiem, která je používána pro ozvučení větších kulturních a charitativních akcí v regionu Ústí nad Labem. Hudebně nadaní uživatelé Multikulturního prostoru si mohou nahrát kvalitní demonahrávky, což amatérským kapelám usnadní cestu k posluchačům - a kromě toho se mohou vzdělat v oblasti autorských práv, techniky hry při nahrávání či masteringu hudebních nahrávek.

Nízkoprahový klub Orion je specifickou službou celého projektu a je nabízen sociálně slabým skupinám mladých lidí žijících v lokalitě Krásné Březno. Nízkoprahový klub nabízí zdarma sociální služby ve formě poradenství, informačního servisu, pomoci, individuální práce, kontaktu s úřady a organizacemi a další doprovodné služby.

Cílem projektu je především změnit chování a vztah dětí a mládeže ke svému životu, okolí a trávení volného času, a také lepšit mezilidské vztahy dětí a mládeže k sobě navzájem. Mladí lidé mají získat motivaci k rozvíjení svých zájmů, cílem je také zvýšení jejich samostatnosti a osobní odpovědnosti.

Projekt byl v roce 2006 finančně podpořen ze státního rozpočtu ČR částkou 8,2 milionu korun. Činnost bude provozována v Domě kulturních a sociálních služeb Bílé světlo, kde sídlí nevládní občanská sdružení White Light 1 a YMCA,dlouhodobě se zabývající preventivními a sociálními programy na podporu mladých lidí v regionu Ústí nad Labem. Projekt Multikulturní prostor - MKP bude provozovat organizace YMCA, která působí na Ústecku již od roku 1998.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz