Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bezdomovci si vyzkoušeli módní přehlídku na Hlavním nádraží

23. 10. 2007 - PRAHA [Econnect]

-Foto Zlomnická-
-Foto Zlomnická-

Video obsah

Měli jste někdy chuť zkusit si těžký a krásný úděl modelky na přehlídkovém molu? Zničeho nic objevit v sobě skrytý talent? Najít nový styl, účes, krok či skok? Netradiční módní přehlídka se uskutečnila ve čtvrtek 11. října od 20 hodin do půlnoci rámci Noci ing. Pernera na terase haly Hlavního nádraží. Akci uspořádalo občanské sdružení Ježek a čížek.

Ve spolupráci s profesionálními vizážisty agentury Kezić Fashion Art, maskéry a choreografy, si mohli lidé čekající na vlak, kolemjdoucí, diváci, posedávající obyvatelé nádraží či veskeré náhodné publikum vyzkoušet promenádu po přehlídkovém molu. Kdokoli mohl přijít a libovolně si vybrat z bohaté nabídky připravených věcí (oblečení, doplňků, kuriozit) a zadarmo cokoli odnést. Jedinou podmínkou bylo projít se "v nových šatech" po přehlídkovém molu v záři reflektorů.

Podle organizátorů celá performance měla představovat působivou hrou s prostorem, kterým stereotypně často procházíme, spěcháme na vlak či domů, a také se sebou samým. Zastavit se, podívat, pobavit se a třeba v sobě nechat probudit chuť vyzkoušet si novou image.

„Jak se říká: šaty dělaj‘ člověka. Pro každého je to příležitost si v hravé a přátelské atmosféře zkusit něco nového, jak na sobě, tak v sobě,“ řekla o akci Olga Cieslarová z divadla Ježek a čížek, které s podobnými akcemi ve veřejném prostoru má letité zkušenosti.

Proč zrovna módní přehlídka? „To, co nás na divadle zajímá, je propojování různých světů. A těžko si lze představit něco vzdálenějšího, než je právě svět ulice a svět módy,“ řekl Jakub Balabán, ředitel pořádající organizace Ježek a čížek.

Divadlo Ježek a čížek pracuje s lidmi, kteří mají bezdomoveckou zkušenost, ať právě právě prožívanou, či již překonanou. Skrze divadlo a divadelní aktivity nabízí lidem bez domova možnost se tvořivě zapojit do kulturního dění.

V Praze působí od roku 2000 a za dobu jeho existence prošlo souborem přes 300 herců a nastudovalo 13 inscenací. Vedle inscenací pořádá všemožné site-specific, performance ve veřejném prostoru a podobně. Každoročně pořádá mezinárodní festival bezdomoveckých divadel Hic sunt leones.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz