Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Bonjour Plzeň! Popatnácté se hlásí dny francouzské kultury

12. 10. 2007 - PLZEŇ [Econnect]

Dne 15. října bude v Plzni zahájen již 15. ročník dnů francouzské kultury, který pořádá Alliance Francaise de Plzeň ve spolupráci se svým partnerským městem - francouzským Limoges. Na své by si měli během následujících tří týdnů přijít fanoušci hudby, tance, divadla i stříbrného plátna.

Festival Bonjour Plzeň! má za cíl seznámit obyvatele města s francouzskou kulturou v největším možném rozsahu. Slavnostní zahájení jubilejního 15. ročníku se uskuteční 15. října v prostorách Alliance Francaise de Plzeň na nám. Republiky 12 se vstupem pouze pro zvané. Ve stejný den od 11 do 14 hodin představí partnerské město labužníkům nejen svou místní kuchyni, ale bude možné ochutnat také klasické francouzské pokrmy. Typickou francouzskou krajinu přiblíží na náměstí Republiky 12 výstava fotografií zaměřená na okolí Limoges.

Následující den se již festival rozjede v plném proudu v „mnoha stáncích plzeňské kultury.“ 16. října v Buena Vista Clubu vystoupí jazzové trio Latcho Dives. V Kině Beseda bude zahájen třítýdenní maratón francouzských filmů, který vyvrcholí 30. říjnem, kdy bude navíc odstartována šestidenní přehlídka filmů francouzského režiséra Francoise Ozona, věnovaná jeho 40. narozeninám. 17. října se v Divadle Pod lampou představí reggae formace Alma a v Divadélku Jonáš alternativní kapela Ty Syčáci. Pestrou koncertní směsici doplní v průběhu festivalu balkánské ska kapely Mr. Tzig nebo punkový šanson formace Les Hurlements d´Léo.

Se svým loutkovým představením Fantasmagorie se v divadle Alfa představí 29. října Béatrice Courette a literární nadšence jistě potěší například přednáška na téma Alfred Jarry, která se uskuteční 22. října v prostorách Francouské aliance na Náměstí Republiky.

„Bonjour Plzeň! je kulturní festival, kterým bychom rádi představili plzeňskému publiku současnou francouzskou kulturu v celé její možné šíři. Cílem tohoto festivalu je nabídnout takové kulturní akce, v nichž by se protnuly zkušenosti místních i francouzských umělců. Zatímco Dny frankofonie, které tradičně pořádáme na jaře a které jsou celosvětovou akcí, se zaměřují na kulturu jednotlivých zemí frankofonní oblasti, program festivalu Bonjour Plzeň! spočívá více na kulturních pilířích, jakými jsou film, hudba, divadlo, výtvarné umění nebo tanec,“ vysvětluje Jean Luc Taradel, ředitel Francouzské aliance v Plzni.


Tomáš T. Kůs

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Tomáš T. Kůs

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Občanská společnost v EU - návod k použití

http://obcan.ecn.cz/eu
Občanská společnost
Praktické informace jak využít občanská práva v Evropské unii Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti

KORMIDLO - katalog odkazů občanské společnosti

www.kormidlo.cz * Lidská práva * Sociální rozvoj a pomoc * Životní prostředí * Globalizace a udržitelný rozvoj * Kultura * Lidé a společnost * Neziskový sektor
www.kormidlo.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz