Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kroměříž předala titul Město stromů Tachovu

12. 10. 2007 - KROMĚŘÍŽ/TACHOV [Nadace Partnerství / Econnect]

-Tachovské léto - most přes řeku Mže, foto: David Kozák © 2006 tachov.cz-
-Tachovské léto - most přes řeku Mže, foto: David Kozák © 2006 tachov.cz-
Kroměříž včera slavnostně zakončila roční držení titulu Město stromů a předala štafetu Tachovu. V soutěži, kterou vyhlašuje program Strom života Nadace Partnerství ve spolupráci s městem Strakonice, navíc Tachov získal i šek v hodnotě 50 tisíc korun určený na osvětovou kampaň.

Ve středu odpoledne proběhlo v Kroměříži slavnostní zakončení kampaně Kroměříž – Město stromů, která poukazovala na téma ochrany životního prostředí a zeleně ve městě. Součástí slavnostního ceremoniálu bylo i předání putovního žezla Tachovu, který obdobnou kampaň chystá na následujících dvanáct měsíců. „Plány Tachova zahrnují zeleň v ulicích i stromy ve volné krajině. Zcela unikátní je potom projekt zachování původních ovocných odrůd v nedávno založeném genovém sadu,“ uvádí Mirka Drobílková z Nadace Partnerství důvody, proč v soutěži o nástupnické město zvítězil právě Tachov.

Tachov, který vystřídal v držení titulu Město stromů Kroměříž, má rozsáhlou osvětovou kampaň již připravenou. „Chceme podnítit zájem veřejnosti o ochranu životního prostředí. Od letošního října až do října příštího roku proto obyvatelé budou mít možnost zúčastnit se besed, soutěží, výsadby stromků, přednášek a podobně. Jako první nás čeká slavnostní vysazení liliovníku, který se stane symbolem kampaně, beseda o genovém sadu a výsadba nových stromků v něm zájemci z řad veřejnosti. Lidé ale také budou mít možnost vyjádřit se například k plánované rekonstrukci městského parku. Každý měsíc přinese jiné téma,“ říká Ilona Gonová z komise životního prostředí města Tachova.

Soutěž Město stromů vyhlašuje Nadace Partnerství s městem Strakonice, které jako první osvětovou kampaň uspořádalo, teprve druhým rokem. Již nyní však zaznívají příznivé ohlasy na zlepšení kvality života ve městě, vztahy v místní komunitě nebo zvýšení atraktivity města pro návštěvníky a turisty. „Ohlas na kampaň je mezi lidmi pozitivní a určitě nelitujeme, že jsme se do ní zapojili,“ pochvaluje si místostarostka Kroměříže Olga Sehnalová.

Generálním partnerem programu Strom života je společnost Skanska, která na něj v letošním roce věnuje 6,1 milionů korun.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz