Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - lidská práva
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Nová organizace chce pomáhat nevidomým ve třetím světě

11. 10. 2007 - PRAHA [Světlo pro svět - Light for the World]

-Foto Light for the World: pacienti v Etiopii-
-Foto Light for the World: pacienti v Etiopii-

Audio obsah

Před necelými dvěma měsíci vzniklo české sdružení Světlo pro svět - Light for the World. Jeho cílem je pomáhat nevidomým ve třetím světě prevencí, lékařskými zákroky, osvětou postižených a jejím znovuzačleněním do společnosti.

Na světě žije na 37 miliónů nevidomých lidí, přičemž 90% těchto zrakově postižených lidí pochází z rozvojových zemí. Přitom u 75% takto postižených lidí by bylo možno přecházet jejich problémům. O to se právě snaží nově vzniknuvší občanské sdružení Světlo pro svět - Light for the World.

Organizace navazuje na činnost své sesterské organizace Licht für die Welt, která byla založena před 19 lety ve Vídni a dnes se řadí k jedné z nejdůležitějších organizací zabývající se pomocí nevidomým osobám, osobám s očními vadami či chorobami a jinak zdravotně postiženým lidem. Svou činnost zaměřuje především na rozvojové oblasti jako je Afrika, Asie či Latinská Amerika.

Organizace je přitom odkázána na dary, aby mohla provést svoje projekty ve rozvojových zemích. Už několik set korun stačí pro preventivní péči nebo malou operaci, která během 15 minut může vrátit člověku zrak.

Světlo pro svět - Light for the World spolupracuje s ostatními dobročinnými organizacemi, církvemi, vládními institucemi a různými mezinárodními charitativními spolky, jako např. World Health Organisation (Světová zdravotní organizace). Světlo pro svět - Light for the World funguje celosvětově a její sesterské společnosti se těší potřebné podpoře sponzorů, díky nimž může provozovat svou charitativní činnost.

Na tiskové konferenci vystoupili Martin Filipec, předseda představenstva sdružení, Rupert Roniger, ředitel sesterské organizace ve Vídni, Vladislav Veselý, místopředseda představenstva, Běla Hlaváčková, členka představenstva a nositelka olympijské medaile, a Isabelle Wahedová, projektová koordinátorka Light for the World v Bruselu.


-red-
Světlo pro svět - Light for the World / Econnect

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz