Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Malujeme babičku a dědečka: soutěž pro děti zná své vítěze

9. 10. 2007 - PRAHA [Econnect / Cesta domů]

-Druhou cenu získala osmiletá Kateřina Adamcová z Letovic-
-Druhou cenu získala osmiletá Kateřina Adamcová z Letovic-
Slavnostní vyhlášení vítězů výtvarné soutěže pro děti připravilo hospicové sdružení Cesta domů. V pátek 5. října vyhlásilo výsledky soutěže Malujeme babičku a dědečka na koncertu skupiny Hradišťan v Městské knihovně Praha. "Zveme všechny do naší internetové výtvarné galerie - račte vstoupit do kouzelného světa babiček a dědečků očima dětí," lákají vyhlašovatelé soutěže.

Galerie soutěžních obrázků, které děti zaslaly, se nachází na webových stránkách sdružení na adrese www.cestadomu.cz. Vítězi soutěže se stali Karolina Hrubá z Němčic nad Hanou aVáclav Pojar z Nýrska, druhou cenu získaly Kateřina Adamcová z Letovic a Markéta Pavlíková z Nýrska, třetím místem byla oceněna Eliška Navrátilová z Letovic. Zvláštní cenou domácího hospice za krásný obraz dědečka v kostkovaných peřinách byl oceněn Karel Stria z Letovic.

"Děkujeme všem knihovníkům, učitelům a rodičům, kteří s dětmi o soutěži mluvili a pomáhali jim. Děkujeme základním a mateřským školám, ZUŠkám, knihovnám, nemocnicím a ústavům sociální péče za horlivou vstřícnou reakci na vyhlášení soutěže. Zvláště děkujeme ZUŠ v Letovicích u Blanska a ZŠ Komenského v Nýrsku za velký počet překrásných obrazů zaslaných do soutěže," uvádí sdružení Cesta domů.

Cesta domů je občanské sdružení, které usiluje o zásadní zlepšení péče o nevyléčitelně nemocné, umírající a jejich rodiny v ČR. Více než 75% z nás, občanů České republiky si nepřeje zemřít v nemocnici, léčebně dlouhodobě nemocných či v domově důchodců. Skutečnost je však taková, že 75% z nás v těchto institucích nakonec umírá.

Sdružení provozuje v Praze Domácí hospic Cesta domů. Za pomoci prostředků moderní paliativní péče umožňuje těm, kteří si to přejí, stráví závěrečné chvíle svého života důstojně, bez zbytečné bolesti a dalšího utrpení, v přítomnosti jejich nejbližších a v důvěrně známém prostředí svého domova.

Hospicovému občanskému sdružení "Cesta domů" je možné přispět zasláním dárcovské SMS – stačí odeslat zprávu s textem DMS CESTADOMU na číslo 87777. Za doposud získané finanční prostředky byly zakoupeny dva přenosné lineární dávkovače, které umožňují podávat pacientům plynule léky proti bolesti doma po celý den. "U některých typů bolesti je použití lineárního dávkovače téměř jediným způsobem, jak zajistit, aby nemocný netrpěl nesnesitelnou bolestí. Přístroj pacient může nosit na těle a nepřekáží mu v pohybu ani při polohování na lůžku. Malá, ale drahá pomůcka (22 000,- Kč) dokáže výrazně zlepšit kvalitu života nemocného i těch, kteří o něj doma pečují. Pořídili jsme speciální polohovací polštáře - pomáhají výrazně v prevenci proti proleženinám," uvádí sdružení.

Dále byly finanční prostředky využity na nákup zdravotnického materiálu pro pacienty v domácí péči, především na hojení a krytí ran. Za další získané prostředky budou zakoupeny dva pulsní oxymetry, malé přístroje, které umožňují pružně sledovat saturaci kyslíkem u dušných pacientů. "Mnoho z pacientů má na konci života problémy s dušností a pokud se tato řeší, velmi to pomůže jak jim, tak uleví v úzkosti pečující rodině," uvádí Cesta domů.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz