Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kampaň vybízí lidi, aby se symbolicky postavili chudobě

9. 10. 2007 - PRAHA [Econnect/OSN Praha]

Ve dnech 16. a 17. října 2007, symbolicky u příležitosti Mezinárodního dne za odstranění chudoby 17. října, se miliony lidí na celém světě připojí k boji proti chudobě. Během 24 hodin se pokusí překonat loňský rekord zapsaný do Guinnessovy knihy, kdy více než 23 milionů lidí povstalo proti chudobě a stali se součástí dosud největší koordinované demonstrace v historii.

Za splnění rozvojových cílů

V roce 2000 slíbili vedoucí představitelé 189 států na summitu OSN, že společnými silami sníží do roku 2015 na polovinu počet nejchudších lidí, kteří živoří s prostředky nižšími než jeden americký dolar na den. Loni na podzim demonstrovalo více než 23 milionů lidí v 87 zemích za to, aby plán na omezení chudoby a sliby vyslovené v roce 2000 byly naplněny. Účastníci velkého globálního happeningu povstali a symbolicky vyjádřili své odhodlání podpořit boj proti chudobě.

Letos se projekt Rozvojových cílů tisíciletí dostal do svého poločasu. Řada cílů však může zůstat nesplněna, pokud nebudou přijata okamžitá a rázná opatření. Právě na jejich podporu je na letošní podzim znovu připravena akce STAND UP – Postavme se chudobě!

Připojte se svou vlastní akcí STAND UP

STAND UP – Postavme se chudobě! je dobrovolná globální ace. Kdokoli má chuť a čas zorganizovat skupinu, která se k akci připojí, je vítán. Vaší kreativitě se meze nekladou. Aby však tato globální mobilizace měla solidní dopad, nesmí političtí lídři přehlédnout miliony lidí, kteří žádají výrazné omezení ponižující extrémní chudoby a aby se Rozvojové cíle tisíciletí staly globální politickou prioritou.

Zaregistrujte proto svou akci prostřednictvím internetu na stránce kampaně www.standagainstpoverty.org (buďte připraveni, že tak budete muset učinit v angličtině). Po skončení se na tuto stránku musíte vrátit a ke své akci připojit počet účastníků. Registraci, která je potřebná pro splnění podmínek pro zápis do Guinnessovy knihy rekordů, můžete provést také pomocí SMS či tzv. on-line komunit. Bližší nformace o tomto způsobu registrace najdete rovněž na www.standagainstpoverty.org. O radu a pomoc se případně můžete obrátit na Informační centrum OSN v Praze.

Svou STAND UP akci můžete uspořádat kdekoli, ve škole, v kostele, na stadionu ... Rovněž program si můžete zvolit podle svého, ať to již bude koncert, sportovní utkání, nebo jen prosté shromáždění lidí – spolužáků, občanů měst a obcí či náboženských komunit. Podmínky, které musíte splnit jsou následující:

* akce proběhne mezi 19. hodinu dne 16. října a 19. hodinou 17. října
* akce bude předem registrována na www.standagainstpoverty.org
* po akci bude počet účastníků zaregistrován na stránku kampaně Stand Up

Přidejte se ke kampani STAND UP – Postavme se chudobě! a přispějte tak alespoň tímto malým dílem k usnadnění života stamilionů lidí živořících pod hranicí důstojného života. Cílem akce je především dát politickým lídrům na vědomí, že vám není situace nejchudších lidí lhostejná. Odpovědnost za splnění rozvojových cílů primárně nesou bohaté i chudé státy a jejich představitelé. Ale svůj díl odpovědnosti mají i média, nevládní organizace, školy a v konečném důsledku i každý člověk. A toto je jeden ze způsobů, jak se k této odpovědnosti přihlásit.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz