Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - životní prostředí
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Sdružení, které pracuje v romské komunitě, otevře dveře veřejnosti

3. 10. 2007 - DOBRÁ VODA / TOUŽIM [Econnect / Český západ]

-foto-
-foto-
Veřejnosti se v rámci akce Den otevřených dveří 10. října v době od 14 do 18 hodin otevírá občanské sdružení Český západ z Dobré Vody u Toužimi. Návštěvníci se během odpoledne dozví mnohé o činnosti sdružení, které již od roku 2002 působí v místní romské komunitě a jehož cílem je vytvářet podmínky pro zkvalitnění života obyvatel Dobré Vody.

„Za více než pět let činnosti našeho sdružení se podařilo v Dobré Vodě snížit nezaměstnanost romské komunity na méně než polovinu, zkultivovat zdejší veřejná prostranství, odstranit havarijní stav panelového domu nebo motivovat romské obyvatele Dobré Vody ke studiu na středních školách,“ vyjmenovává úspěchy sdružení jeho mluvčí Eva Haunerová.

A jaký bude program Dne otevřených dveří? Podle pracovníků sdružení budou mít příchozí možnost si prohlédnout sídlo sdružení včetně krejčovské dílny, kde pracují místní romské ženy, získat informace o činnosti sdružení z informačních panelů nebo přímo od pracovníků organizace. Program bude navíc zpestřen tanečním vystoupením, o které se postarají místní romské dívky a chlapci. Zájemci si rovněž budou moci vyrobit rukodělný výrobek v rámci tvořivé dílny.

„Den otevřených dveří je určen skutečně pro všechny. Zveme všechny naše příznivce, všechny ty, kteří naši činnost již dobře znají, ale i ty, kteří se s naší činností chtějí teprve seznámit, protože o nás někde slyšeli nebo četli. Těšíme se, že přivítáme i naše sousedy z okolních vesnic,“ říká Eva Haunerová.

Občanské sdružení Český západ se snaží vytvářet podmínky pro zkvalitnění života obyvatel Dobré Vody, a to skrze zásadní změnu v nich samých, v komunitě jako celku a v pohledu majoritní společnosti. Sdružení obyvatelům Dobré Vody mimo jiné poskytuje sociální služby, pořádá vzdělávací a rekvalifikační programy, organizuje volnočasové aktivity pro děti i dospělé nebo nabízí individuální doučování dětí. Snahou sdružení je rovněž zapojovat obyvatele Dobré Vody do řešení problémů veřejného zájmu a to zejména na komunální úrovni.

Den otevřených dveří v Českém západu probíhá v rámci celorepublikové kampaně „30 dní pro neziskový sektor“. Tato kampaň je zaměřena na význam a práci neziskových organizací a letos probíhá její 10. ročník.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz