Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Biojarmark v Jihlavě nabídne alternativy vůči konzumnímu způsobu života

1. 10. 2007 - JIHLAVA [Econnect]

Jihlavský biojarmark, který se uskuteční v sobotu 6. října na náměstí Svobody, nabídne návštěvníkům mnoho zajímavého. Biofarmáři z Vysočiny představí své produkty, bude možné ochutnat i biopečivo. Pro děti jsou připraveny zajímavé soutěže. Akci pořádá Ekoinfocentrum Jihlava letos již třetím rokem.

Biojarmark v Jihlavě letos již potřetí

Biojarmark v Jihlavě chce především zájemcům představit, přiblížit a nabídnout alternativy převládajícímu konzumnímu způsobu života. Program biojarmarku je koncipován tak, aby co možná nejvíce oslovil všechny generace od dětí a mladých lidí až po seniory. Biojarmark je letos v Jihlavě pořádán již třetím rokem. Poprvé se konal před dvěma lety v zajímavém prostředí areálu historického parkánu hradeb okolo centra města. Od loňska se změnilo místo a biojarmark se přesunul na náměstí Svobody blízko hlavního náměstí.

„Celou akci pořádá jako již tradičně Ekoinfocentrum v Jihlavě společně s občanským sdružením Beseda. Od 9 hodin v sobotu 6. října začne letošní biojarmark a to v parku na náměstí Svobody. Část programu proběhne i v blízkém Naturalcentru, které akci podporuje. Po celý den budou předváděny ukázky historických řemesel, soutěže pro děti i promítání v sále Naturalcentra,“ přibližuje náplň Biojarmarku vedoucí pořádajícího Ekoinfocentra Jana Kotoučková.

Ukázky starých řemesel, bohatá nabídka biopotravin i soutěže pro děti

Akce je určena široké veřejnosti, ale zejména těm, kdo se zajímají o zdravý životní styl, mají určité zdravotní problémy vyžadující specifické potraviny nebo lidem, kteří chtějí nějakým způsobem sami přispět k ochraně životního prostředí vlastním nákupem biopotravin ať už pro sebe nebo pro své známé.

Na své si samozřejmě přijdou i děti, místní skauti pro ně připravili několik zajímavých soutěží, kromě nich ale také mohou zhlédnout promítání kreslených filmů v sále Naturalcentra. Širokou veřejností jsou tradičně velmi oblíbené ukázky starých řemesel. I tyto zde budou k vidění např. výroba provazů, spřádání a tkaní ovčí vlny, ukázky práce s kůží a prodej kožených výrobků. Mnozí pak jistě ocení možnost vyzkoušet si umotání provazu, tkaní nebo pletení z proutí. Především pak budou bohatě zastoupeny produkty ekologického zemědělství.

„Ekofarma Baucis Aleše Horáka a pan Jaroslav Mach nabídnou především biozeleninu. Z ekofarmy Věcov dovezou také ovčí kožešiny. Brambory, cibuli a biouherák s biošunkou nabídne Josef Sklenář ze Sasova. Ani zájemci o léčivé byliny nepřijdou zkrátka. A chybět nebudou ani biovejce,“ dodává Jana Kotoučková.

Jihlavský biojarmark je pořádán každý rok vždy první sobotu v říjnu, letos tedy již potřetí. Jeho pořadatelé se snaží vždy domluvit s ostatními pořadateli takovýchto akcí v regionu tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Také aby se konaly mimo termín brněnského a pražského biojarmarku.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Informační partner oblasti Životní prostředí

Ekolist
Deník o životním prostředí

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz