Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Kam se vydat na Václava?

25. 9. 2007 - PRAHA [Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina]

Přece do přírody. Potřebujeme to všichni, nejenom Václavové. Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina proto spolu s dalšími ekologickými organizacemi pořádá 28. září na svátek sv. Václava pro veřejnost programy v přírodě. S nabídkou oddechového dne různé náročnosti a zaměření přichází ekologická střediska ve všech regionech České republiky.

Akce „Na Václava do přírody – nejen Václavové to potřebují“ má jediný cíl. Nabídnout veřejnosti příjemně strávený volný den v přírodě. „Vždyť kontakt s přírodou je podle psychologů jednou z hlubokých a spontánních lidských potřeb. Zvlášť pro lidi, kteří žijí v městském industriál-ním prostředí je blahodárný nejenom čistý vzduch, ticho a klid. Balzámem pro duši je i esteticky ideální sladění přírodních prvků, které se jinde nenajde“, říká zástupce ředitele sdružení Pavučina Václav Broukal.

Ekologické organizace, které se do této akce zapojily, připravily nejrůznější vycházky, výlety a vzdělávací i relaxační programy. Podle své kondice si můžete vybrat trasy s různou náročností. V nabídce jsou výlety pro turisty s doprovodem a výkladem odborníků, stezky pro cyklisty i trasy, které zvládnou maminky s kočárky. Nechybí ani rodinné programy. Např. Ekocentrum Žabka vás zve do Kunovského lesa u Uherského Hradiště na soutěžní odpoledne pro celé rodiny zakončené táborákem. S Hnutím Brontosaurus Botič můžete poznávat historické památky a přírodní zvláštnosti Polabí při výletě z Lysé nad Labem do Čelákovic. S Ekocentrem Šípek prožijí děti v Českém Krumlově zábavné i vzdělávací odpoledne s názvem „Ekovýchova hrou“. Sdružení Tereza a Městská část Prahy 13 připravily procházku podél potoka Prokopského údolí. Děti v doprovodu rodičů mohou zjišťovat, jak voda ovlivňuje tvář krajiny a její život. S Českým svazem ochránců přírody, Zdravým městem Prostějov a Dobrovolnickým sdružením Adra se můžete vydat na „Pochod všech generací“ a poznat např. památné stromy Prostějovska.

Akce „Na Václava do přírody“ je součástí kampaně Měsíc ekologické výchovy, který na září vyhlásilo Sdružení středisek ekologické výchovy Pavučina s Český svazem ochránců přírody. Nad kampaní převzalo záštitu Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a Ministerstvo životního prostředí, které kampaň podpořilo i finančně. Přehled všech akcí najdete na http://narodnisit.cz/mesic_ev v sekci „Pro veřejnost“.


DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Kalendář akcí občanské společnosti

kalendar.ecn.cz Akce po celé ČR z oblasti:

životní prostředí - lidská práva - sociální oblast, kultury - neziskový sektor...

kalendar.ecn.cz

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz