Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Brněnský Den s cihlou pomůže Chráněnému bydlení sv. Michaela

18. 9. 2007 - BRNO [Econnect / Oblastní charita Brno]

Malé dřevěné kostky budou ve čtvrtek 20. září nabízet lidem dobrovolníci a dobrovolnice v ulicích Brna. Brněnský Den s cihlou je pokračováním letošní Brněnské akce cihla 2007. Jde o veřejnou charitativní sbírku, která pomáhá lidem s mentálním postižením a autismem s integrací do společnosti a na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy.

Výtěžek sbírky bude použit na Chráněné bydlení sv. Michaela. Tento projekt je určen dospělým lidem s mentálním postižením a autismem. "Klademe si za cíl vytvořit vhodné integrované bydlení s celoroční péčí v běžné městské zástavbě. Usilujeme o to, aby lidé, kteří jsou znevýhodněni zdravotním postižením, mohli bydlet v samostatných bytech, o které sami pečují a vytvořili si vlastní domov. Ve spolupráci s osobním asistentem se učí zvládat drobné domácí práce a rozvíjet sebeobsluhu," vysvětluje Michaela Koválová z pořádající Oblastní charity Brno.

Brněnský Den s cihlou 2007 bude probíhat 20. září v centru města Brna. Dobrovolní prodejci z řad studentů budou nabízet malé dřevěné kostky s logem Akce cihla. Každý, kdo se rozhodne sbírku podpořit, si může kostku nechat, a každý dárce si také odnese informační letáček, kde se dozví více o účelu sbírky.

Mezi devátou hodinou ráno a třetí odpoledne mohou lidé dobrovolníky potkat na řadě ulic a míst – na plánovaných sbírkových trasách jsou Poštovská, Minoritská, Jánská, Josefská; Kobližná; Olympie (tam až do 18 hodin); Mendlovo náměstí; Masarykova; Zelný trh, Radnická; Česká, Joštova; náměstí Svobody; Malinovského náměstí; Šilingrovo náměstí a Starobrněnská.

Akce cihla pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy, v celostátním měřítku již osmým rokem. Brněnská akce cihla byla poprvé realizována na podzim roku 2000. "Předešlé akce za výrazné a nepostradatelné pomoci dobrovolníků, našich mediálních partnerů, sponzorů z podnikatelské sféry a drobných dárců přinesly finanční prostředky na rekonstrukci domu chráněného bydlení pro lidi s mentálním postižením a autismem na Žabovřeské ulici a na Gorkého ulici," říká Michaela Koválová.

Výtěžek dalšího ročníku brněnské Akce cihla pomohl při stavebních úpravách v prostorách budoucí kavárny Anděl na Gorkého ulici. Minulý rok výtěžek sbírky pomohl při rekonstrukci fary v Dolních Věstonicích - objekt bude v první fázi sloužit lidem s mentálním postižením a autismem pro volnočasové aktivity, klienti budou na faru jezdit například o víkendech nebo na prázdninové pobyty, a do dvou let budou služby rozšířené na poskytování chráněného bydlení s pracovní terapií.


-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz