Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - vše
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Výstava přibližuje sociální projekt Charity v Jihlavě pomáhající mladým lidem získat práci

11. 9. 2007 - JIHLAVA [Econnect]

Výstava probíhající v prostorách Brány Matky Boží v Jihlavě mapuje sociální projekt Park in park. Ten realizuje Charita v Jihlavě a má pomoci obtížně zaměstnatelným mladým lidem získat praktické pracovní dovednosti, které jim zvýší šanci stálého zaměstnání na otevřeném pracovním trhu.

Projekt pomáhá sociálně vyloučeným mladým lidem hledat práci

Hlavní náplní sociálního projektu Park in park, který probíhá od dubna loňského roku, jsou především rekvalifikační kurzy. Díky nim získávají sociálně vyloučení mladí lidé důležité praktické dovednosti. Ty jim mají následně umožnit nejen lepší orientaci na pracovním trhu, ale především nalezení vhodného stálého zaměstnání. Jihlavská Charita realizuje v rámci projektu celkem čtyři rekvalifikační kurzy – truhlářský kurz, kurz zaměřený na domovní údržbu, obor malíř – natěrač a kurz zahradnických prací. Účastníci kurzů v rámci praxe pracovali například i ve známé místní ZOO Jihlava nebo místních parcích.

V minulém měsíci složili účastníci rekvalifikací odborné zkoušky před zkušební komisí. Po ukončení řemeslnických kurzů dále projekt nabízí získání další důležité dovednosti zaměřené na obsluhu počítače. Zároveň s tímto vzdělávacím programem běží i aktivita s názvem Mapa pracovních příležitostí v regionu. Díky ní by měli úspěšní absolventi projektu Park in park získat přehled o možných zaměstnavatelích a především nalézt odpovídající pracovní uplatnění.

Projekt Park in park nyní přibližuje i výstava

Projekt Park in park má nyní široké veřejnosti přiblížit i výstava probíhající v prostorách vzácné renesanční památky, Brány Matky Boží v Jihlavě. Výstava chronologicky obrazově provází jednotlivými etapami projektu. Kombinace fotografií doplněná vysvětlujícími texty začíná základním představením projektu i jeho jednotlivých důležitých částí, tedy motivačního a rekvalifikačního kurzu. „Hlavní ideou výstavy je seznámit návštěvníky s průběhem realizací projektu Park in park, který se snaží řešit problém nezaměstnané mládeže se sociálními handicapy. Jde o prezentaci úspěšného projektu a také představení příkladu dobré praxe. Věříme zároveň, že výstava může být i inspirací pro další podobně zaměřené aktivity jiných organizací a sdružení,“ uvádí Marek Holemář, koordinátor projektu Park in park z Charity Jihlava.

Projekt Park in park finančně podpořil Evropský sociální fond, samotná výstava vznikla i díky podnětům z řad veřejnosti. „Ozývali se nám lidé, kterým se líbí opravená hřiště a nově vyrobené a opravené lavičky v Jihlavě, ptali se, co je vlastně onen projekt Park in park. A právě jedním z podnětů, které jsme tímto způsobem dostali, byl nápad uspořádat výstavu, na které by si zájemci z řad široké veřejnosti mohli průběh oprav prohlédnout a aby tento dobrý nápad nezapadl,“ dodává Marek Holemář.

Výstava probíhá v prostorách Brány Matky Boží v Jihlavě a potrvá do 4. října 2007.


Miroslav Pořízek

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


O Autorech

Miroslav Pořízek

Autor je externím redaktorem Econnectu.

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz