Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - sociální oblast
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

Charita otevře v Ostravě-Výškovicích nový hospic

6. 9. 2007 - OSTRAVA [Econnect / Charita]

Charitní hospic sv. Lukáše bude slavnostně otevřen 17. září 2007. Ve dnech 18. a 19. září přivítá zájemce na Dni otevřených dveří. Benefiční koncert pro hospic se koná 4. října v katerále Božského Spasitele na náměstí Msgre Šrámka.

Na koncertě vystoupí Tomáš Kočko & Orchestr, folkové duo Sestry Steinovy a vokální soubor hebrejských písní Adash. "Srdečně zveme všechny na zajímavou kulturní událost spojenou dobročinným úmyslem," lákají pořadatelé na koncert.

Připravovaný koncert navazuje na loňskou akci, kdy vystoupili na stejném místě Hradišťan, Buty a pěvecký soubor Komoraczech. Návštěva sedmi set platících a čestných hostů přinesla na podporu Hospice sv. Lukáše bezmála 90 000 Kč.

Hospic sv. Lukáše je prvním specializovaným zdravotnickým zařízením v Moravskoslezském kraji, které bude poskytovat péči osobám nevyléčitelně nemocným v terminálním stádiu života. Myšlenka hospice vychází z úcty k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Poslední chvíle života zde člověk může prožít v důstojných podmínkách za přítomnosti svých nejbližších.

Kromě ubytovací části pro 30 pacientů má své zázemí v Hospici sv. Lukáše také také dispečink Charitní pečovatelské služby, Charitní ošetřovatelské služby a Mobilní hospicové jednotky, jejichž služby jsou poskytovány seniorům, lidem se zdravotním postižením, chronickým onemocněním i lidem v terminálním stádiu života přímo v jejich domácím prostředí, s cílem co nejdéle uchovat jejich soběstačnost a vlastní životní styl v domácím prostředí. S tím souvisí i činnost Dobrovolnického hospicového hnutí, jehož odborně vyškolení dobrovolníci plní nezastupitelnou funkci při péči o umírající.

Charita provozuje tři hospice, a to v Červeném Kostelci, v Rajhradě u Brna a na Svatém Kopečku u Olomouce. Celková kapacita činí 102 lůžek, kterých využilo již mnoho tisíc klientů (například v roce 2002 až 940 klientů). Na provozu hospiců v Plzni a v Litoměřicích se Charita podílí a v dalších místech se připravují.



-red-

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

-red-

(Článek je redakčně upravenou tiskovou zprávou některé z nevládních organizací. Jméno organizace uvádíme v záhlaví zprávy.)

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz