Pouze text - only text Econnect Zpravodajství Informační servis pro NNO
- Kalendář akcí | Práce v NNO | Katalog odkazů | Občan TOPlist
- -
Pouze text - only text
logo Econnectu Zpravodajství
pro registrované uživatele pro novináře pouze text English
-
- - - - - - - - -
- -
-
Zpravodajství ze VŠECH oblastí Životní prostředí Lidská práva Sociální oblast Gender Regionální rozvoj Kultura Občanský sektor Internet
- -
Zpravodajství - internet
zpravodajstvi.ecn.cz > zpravodajství > zprávy
-
-

 zprávy

 komentáře

 tiskové zprávy

 témata

 multimedia

V sobotu bude v choceňské Baráčnické rychtě hrát Hudba pro Šimona

5. 9. 2007 - CHOCEŇ [Econnect / Hudba pomáhá]

-Zisk z festivalu poputuje na koupi speciální počítačové sestavy pro devítiletého Šimona Chalupníka-
-Zisk z festivalu poputuje na koupi speciální počítačové sestavy pro devítiletého Šimona Chalupníka-
Benefiční hudební festival Hudba pro Šimona proběhne už tuto sobotu, 8. září, v Baráčnické rychtě v Chocni. Cílem akce je seznámit širokou veřejnost s místními hudebními kapelami a výtěžek z festivalu použít jako podporu pro handicapovaného chlapce.

Na festivalu se představí kapely z blízkého okolí, mimo jiné Hubero Zdepeda, Mother’s Angels, Trio de Janeiro, nebo Fish Fingers. „Cílem pořadatelů bylo postihnout co nejširší spektrum hudebních žánrů a představit divákům zajímavé kapely z okolí. Mnohožánrovost festivalu by měla přinést lidem pestrý hudební zážitek a zároveň také oslovit diváky všech věkových kategorií,“ říká Vojtěch Sedláček, jeden z pořadatelů festivalu Hudba pro Šimona. Zisk z festivalu poputuje na koupi speciální počítačové sestavy pro devítiletého Šimona Chalupníka – čerstvého třeťáka, kterého připoutala na invalidní vozík spastická diparéza.

"V současné době je po zásadní operaci dolních končetin, je na vozíku, ale učí se chodit a jde mu to docela obstojně. Ruce jsou slabší, moc je nezapojí, ale protože všechno je otázka priorit, křupky, lentilky a jiné drobné dobroty zvládá s přehledem. Taky oči nic moc, ale jak je u smyslů dobrým zvykem, když je něco ubrané, na druhé straně se přidá. Šimon má přidáno v uších," říká Šimonova matka Gabriela Chalupníková. "Protože psaní je komplikované, je už teď jasné, že právě počítač bude jeho pravou a levou rukou a je potřeba, aby byl uzpůsobený jeho dovednostem," dodává.

Hudba pro Šimona byla podpořena grantem programu Make a Connection – Připoj se, akci pořádají dobrovolníci z Chocně a okolí. Jejich záměrem je vytvořit z festivalu tradici do dalších let a dále touto cestou pomáhat svému okolí. Celá akce začíná v sobotu 8. září v 15:00 hodin.

Program Make a Connection – Připoj se, v rámci kterého festival proběhne, je součástí globální iniciativy společnosti Nokia a nadace International Youth Foundation (IYF). Jeho cílem je podpora pozitivního rozvoje mladých lidí tím, že jim nabízí příležitost navázat užší kontakt s jejich rodinami, vrstevníky a okolím obecně. Program rozšiřuje možnosti vzdělání mladých lidí, pomáhá jim získávat životní zkušenosti a podílet se na životě jejich okolí. V dubnu 2002 byl program „Make a Connection – Připoj se“ zahájen v České republice jako společná iniciativa Nadace rozvoje občanské společnosti (NROS) a společnosti Nokia. Program v tuto chvíli probíhá v pěti krajích České republiky.

V Pardubickém kraji je koordinátorem programu občanské sdružení Altus – to organizuje veřejné aktivity dětí a mládeže, provozuje internetové zpravodajství, podílí se na rozvoji regionu a propaguje neziskový sektor. Občanské sdružení Altus je členem České rady dětí a mládeže a Koalice nevládek Pardubicka.




Jana Sobotková

DISKUSE - KOMENTÁŘE:


Související odkazy

O Autorech

Jana Sobotková

Autorka je redaktorkou Econnectu pro lidská práva, sociální oblast a gender.

Občanská společnost - návod k použití

Portál Občanská společnost - 
návod k použití Praktické návody, jak uplatňovat svá občanská práva. http://obcan.ecn.cz

- Právo vědět - Účast na rozhodování - Rovné příležitosti - Občan v EU -

Služby Econnectu

ToolkitUnavuje vás tvorba www stránek v HTML?
Nemá váš webmaster čas na jejich aktualizaci?
S publikačním systémem TOOLKIT to zvládnete SNADNO, RYCHLE A SAMI:
VYZKOUŠEJTE ZDARMA!
vytisknoutvytisknout
Logo Econnectu Easy CONNECTion - snadné spojení mezi lidmi, kteří mění svět
Webhosting, webdesign a publikační systém Toolkit - Econnect
Econnect,o.s.; Českomalínská 23; 160 00 Praha 6; tel: 224 311 780; econnect@ecn.cz